ALCE NERO
Makaron tagliatelle (gniazda) pełnoziarniste z pszenicy durum BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pappardelle to cienkie i płaskie wstążki, jednak szersze od klasycznego tagliatelle. Dodatek jajek nadaje im puszystości, a do tego pappardelle są chłonne i wytrzymałe, więc można je łączyć z ciężkimi sosami mięsnymi, a nawet gulaszem.
Dania z tym makaronem są obfite, więc nie bez kozery jego nazwa wywodzi się z wł. pappare, czyli pożera.
Makaron tagliatelle (gniazda) pełnoziarniste z pszenicy durum BIO
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Makaron Tagliatelle - wstążka 8 mm
Makaron Fettuccine (z semoliny z pszenicy durum)
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Najniższa cena: 6,69 zł
Makaron Corals - kolanko
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron Fidellini - nitka
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron Fusilli Integrale - świderki pełnoziarniste
Oliwa z oliwek extra virgin
Makaron Cannelloni - duża rurka
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Pomidory w kawałkach z bazylią
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)
Przecier pomidorowy śródziemnomorski
Pomidory koktajlowe
1. Na każde 100 g makaronu należy użyć 1 l wody i 10 g soli. 2. Wrzucić makaron do osolonej, wrzącej wody i zamieszać Gotować 8' minut od czasu do czasu mieszając. 3. Odcedzić makaron pozostawiając niewielką ilość wody. Dodać oliwę lub masło. Podawać z sosem według własnego uznania.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Poland
Melissa Kikizas S.A. posiada wdrożony certyfikowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z: ISO 22000
Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS S.A., 1 Vionos str., 10443, Athens www.melissa-kikzas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Poland www.atlanta-am.pl
Melissa Primo Gusto
Marka | Melissa Primo Gusto |
Green Dot
Papardelle pochodzą z regionu winiarskiego, czarującej Toskanii, a ich kształt przypomina wstążkę, która owija smaki i aromaty. Płaski makaron jest szczególnie popularny we Włoszech zimą ze względu na przepisy, które mu towarzyszą. Idealnie pasują do tradycyjnego włoskiego ragout, bogatego sosu na bazie czerwonego mięsa, który gotuje się przez wiele godzin, a na końcu łączy się z Papardelle tworzy unikalny i pyszny przepis.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów