ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka pszenna do pizzy (typ 00)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobno mielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Mąka pszenna do pizzy (typ 00)
Mąka pszenna do pizzy (typ 00)
Mąka do pizzy (typ 00)
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Mąka pszenna do pizzy (typ 00)
Mąka pszenna do pizzy La Napoletana (typ 00)
Makaron Corals - kolanko
Makaron Fidellini - nitka
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Makaron Fusilli Integrale - świderki pełnoziarniste
Makaron Cannelloni - duża rurka
Pomidory w kawałkach z bazylią
Pomidory w kawałkach
Przecier pomidorowy śródziemnomorski
Pomidory koktajlowe
Oliwa z oliwek extra virgin
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: 500 g mąki do pizzy Primo Gusto, 350 ml wody, 10 g świeżych drożdży piekarskich, 5 g cukru (1 łyżeczka), 13 g soli, 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto, przecier pomidorowy Primo Gusto
ser mozzarella, dodatki według uznania. Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5- 10 minut.
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISSA KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl Znajdź nas na Facebook
Melissa Primo Gusto
| Marka | Melissa Primo Gusto |
Green Dot
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml Wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 ℃ piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów