MIODY POLSKIE
Miód nektarowy wielokwiatowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy faceliowy Miody Polskie to wysokiej jakości miód kwiatowy o intensywnym aromacie i smaku. Produkowany jest z facelii błękitnej, uważanej za królową roślin miododajnych.
Miód faceliowy Miody Polskie doskonale smakuje w połączeniu z pieczywem. Poza tym dodawać go można także do napojów i potraw różnego rodzaju zamiast tradycyjnego cukru. Charakteryzuje się delikatnym, lekko kwaskowatym smakiem.
Miód faceliowy Miody Polskie – nie tylko do pieczywa:
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
**Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
informacje dla alergików:, osoby uczulone pyłki kwiatowe powinny uważać.
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowy gryczany
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód pszczeli nektarowy akacjowy
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze do 25°C w szczelnie zamkniętym opakowaniu.