WINIARY Pomysł na...
Sycący makaron z ciągnącym serem (mac&cheese)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
pomaga zagęszczać
nie powoduje powstawania grudek
błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem
mąka PSZENNA
tłuszcz palmowy
barwnik: karmel amoniakalny
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 287
g
Średnia miara (e)
polski
Sycący makaron z ciągnącym serem (mac&cheese)
Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
Przyprawa do mięs z papryką
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do mięs z rozmarynem
Najniższa cena: 3,49 zł
Żurek na wędzonce
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Sos sałatkowy włoski
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Sos sałatkowy grecki
Sos sałatkowy francuski
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese extra ziołowe
Spaghetti Napoli
Pomidorowe łagodne
Ser w ziołach
Pomidorowe pikantne
Soczyste kotlety mielone
Mieszanka do potraw chińskich
Barszcz czerwony
1. Doprowadź danie do wrzenia. 2. Dodaj za pomocą łyżki odpowiednią ilość zasmażki do gotującego dania i dokładnie wymieszaj. 3. Gotuj przez jedną minutę, ostrożnie mieszając. Sugerowane proporcje: - na 0,25 l sosu około 2 pełnych łyżek stołowych zasmażki (25 g) - na 0,5 l zupy około 3 pełnych łyżek stołowych zasmażki (35 g) - na 0,5 l bardzo gęstej zupy około 4 pełnych łyżek stołowych zasmażki (50 g)
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Knorr
Marka | Knorr |
Nie powoduje powstawania grudek! Błyskawiczna zasmażka Knorr zastępuje zasmażkę wykonaną tradycyjnym, domowym sposobem. Ciemna zasmażka błyskawiczna Knorr to idealna baza do przygotowania ciemnych sosów (w tym szczególnie pieczeniowego) i kremowych zup. Jej zastosowanie umożliwia nadanie odpowiedniej konsystencji i wydobycie pełnego smaku. Ciekawym urozmaiceniem podczas przygotowywania potrawy z użyciem zasmażki może być dodanie do niej czerwonego wina, śmietany, przecieru pomidorowego. Do zagęszczania sosów, zup, potraw z warzyw, ryb i drobiu.
Przepis na sos z leśną nutką. Składniki: 1 mała marchew i cebula, kawałek wędzonego boczku, kilka pieczarek, 5 suszonych śliwek, gałązka rozmarynu, 1 kostka Bulionu grzybowego Knorr, 1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki Zasmażki ciemnej Knorr. Przygotowanie: Rozpuść 1 kostkę Bulionu grzybowego Knorr w 0,5 l wrzącej wody i odstaw na bok. Pokrój w paski marchew, cebulę, boczek, pieczarki i śliwki. Podsmaż boczek bez tłuszczu z cebulą. Dodaj marchew, pieczarki i śliwki i duś przez chwilę. Wlej wino i gotuj przez 3 minuty. Całość rozprowadź przygotowanym bulionem grzybowym, dodając gałązkę rozmarynu i gotuj kolejne 5 minut. Teraz wsyp Zasmażkę ciemną Knorr, zagotuj i dopraw do smaku. Wspaniale komponuje się z roladą nadziewaną suszem owocowym lub grzybami, dziczyzną czy stekiem z rusztu.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00