ŁACIATE
Mleko UHT bez laktozy 3,2 %
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mleko w proszku Łaciate szybko i łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest zawsze pod ręką i można przygotować je w każdej chwili. Polecany dla osób dorosłych i dzieci powyżej 12 miesiąca.
Mleko w proszku po przyrządzeniu ma naturalny smak mleka i zawiera dużą ilość witamin i minerałów. Mleko to źródło łatwo wchłanialnego wapnia, który odpowiada za budowę kości i zębów. Ma również dobroczynny wpływ na układ nerwowy i hormonalny. Mleko w proszku ma szerokie zastosowanie w kuchni.
Pyszne przepisy na desery z zastosowaniem mleka w proszku:
Zawartość tłuszczu 27%
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 518
g
polski
Mleko UHT bez laktozy 3,2 %
Mleko UHT 3,2%
Mleko UHT 2%
Mleko UHT bez laktozy 1,5 %
Mleko UHT 3,2% barista
Mleko UHT 0,0%
Mleko UHT 0,5%
Mleko 2% w butelce (świeże)
Mleko 3,2% w butelce (świeże)
Mleko świeże bez laktozy 2,0%
Mleko UHT 3,2%
Masło extra
Mleko UHT 3,8%
Mleko UHT odtłuszczone bez laktozy
Mleko UHT odtłuszczone
Mleko UHT o smaku bananowym
Przygotowanie 250 ml mleka płynnego: Do garnka do gotowania mleka odważyć 33 g mleka w proszku (lub odmierzyć 6 płaskich łyżek). Przygotować 250 ml wody o temp. 40-50°C. Do odmierzonego mleka w proszku dodać niewielką ilość wody, rozetrzeć na jednolitą masę. Następnie połączyć z pozostałą ilością wody. Mieszając zagotować. Tak przygotowane mleko zawiera 3,2% tłuszczu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
12
Przepis na każdą okazję: Domowe wafle mleczne. Składniki: - 1 opakowani wafli - 150 g masła Łaciate - 1 szklanka cukru - ¾ szklanki mleka Łaciate - 2 ¼ szklanki mleka w proszku Łaciate - 3 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie: 1. Masło roztapiamy. Ciągle gotując dodajemy cukier oraz mleko (płynne). Gdy składniki zaczną się gotować, zestawiamy z palnika. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku oraz kakao. Dokładnie mieszamy. 3. Jednolitą masą przekładamy wafle. 4. Posmarowane wafle przygniatamy czymś ciężkim i pozostawiamy do zastygnięcia na około 3-4 godziny. Smacznego! Dobre rady: Jeśli chcesz przygotować wafle z białą masą - wystarczy, że pominiesz kakao. Aby przełamać słodycz wafli, środkową warstwę zastąp dżemem np. wiśniowym.
PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DLA NIEMOWLĄT PONIŻEJ 12 MIESIĄCA ŻYCIA.
Łaciate
Marka | Łaciate |
Wyprodukowano w Polsce