Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie

Cynamonowe tosty

Składniki:
  • 1 gruba kromka (2 cm) chleba, najlepiej z ziarnami
  • 1 łyżka ALSAN BIO Margaryny
  • 50 ml Alpro Psst.. To Nie Mlek*
  • ½ łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Opcjonalnie: banan i masło orzechowe do podania
Przepis:
  1. Posmaruj obie strony chleba ALSAN BIO margaryną. Bądź hojny!
  2. W misce wymieszaj Alpro Psst.. To Nie Mlek*, syrop z agawy i cynamon.
  3. Podpiecz chleb na patelni na średnim ogniu, około 3 minut z każdej strony lub do momentu, aż uzyska ładny złoty kolor.
  4. Stopniowo wlewaj połowę mieszanki Alpro na patelnię, dookoła chleba. Poczekaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty, następnie wlej resztę i gotuj dalej, aż cały płyn również wyparuje.
  5. Ostrożnie przełóż tosty na talerz i podawaj na gorąco z plasterkami banana i odrobiną masła orzechowego lub z czymkolwiek masz ochotę.


Jogurtowo-jagodowa czekolada

Składniki:
  • 100 g Alpro Roślinna alternatywa dla jogurtu kokosowego
  • 1 banan (około 100 g)
  • 100 g jagód
  • 50 g gorzkiej czekolady, roztopionej
  • 1 łyżeczka nasion lnu (lub innych, które lubisz)
Przepis:
  1. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Za pomocą blendera zmiksuj roślinną alternatywę Alpro dla jogurtu kokosowego i banana na jedwabiście gładką masę. Następnie łyżką wmieszaj jagody.
  3. Rozłóż kremową mieszankę jogurtowo-jagodową na blaszce. Skrop ciemną roztopioną czekoladą i wykończ nasionami lnu.
  4. Zamrażaj przez co najmniej 4 godziny, aż stwardnieje. Połam na kawałki lub pokrój nożem. Smacznego!


Makaron Linguine z pysznym sosem paprykowym

Składniki:
  • 250 g tofu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • Oliwa z oliwek (odrobina)
  • 250 g makaronu linguine
  • ½ cukinii, pokrojonej w wstążki
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • Mała garść świeżej pietruszki, posiekanej
  • Margaryna ALSAN BIO
  • 250ml Alpro roślinna alternatywa dla śmietanyh
  • Duża garść liści rukoli
  • Opcjonalnie: VEGANATION Veganaggio o smaku włoskiego sera twardego
Przepis:
  1. Tofu pokrój w kostkę i dodaj do miski z sosem sojowym, koncentratem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, wędzoną papryką i odrobiną oliwy z oliwek. Mieszaj, aż kostki tofu ładnie się pokryją, a następnie odłóż na bok, aż będzie potrzebne.
  2. Wrzuć makaron linguine do dużego garnka z wrzącą wodą i ugotuj al dente.
  3. Rozgrzej patelnię z margaryną ALSAN BIO i podsmaż posiekaną cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodajemy smaczne tofu i smażymy, aż będzie chrupiące, następnie wlewamy roślinną alternatywę dla śmietany Alpro i doprowadzamy do wrzenia.
  4. Do sosu dodać wstążki z cukinii, posiekaną natkę pietruszki i ugotowany makaron linguine i zdjąć z ognia.
  5. Doprawić solą i pieprzem i szybko wymieszać z rukolą. Podawaj od razu z miską startego VEGANATION Veganaggio o smaku włoskiego sera twardego, jeśli masz ochotę na odrobinę dodatkowego umami, mniam!


Migdałowe gofry piernikowe

Składniki:
  • 100 g mąki migdałowej
  • 130g mąki owsianej
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1/2 łyżeczki drobnej soli
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 1 dojrzały banan
  • 300ml Alpro migdałowe bez cukru
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Posypka: czerwona porzeczka, muesli, maliny, grejpfrut, Alpro Roślinna alternatywa dla jogurtu o smaku waniliowym i trochę cukru pudru
Przepis:
  1. Rozgrzej piekarnik do minimalnej wartości lub użyj opcji utrzymuj ciepło.
  2. Ustaw blender lub robot kuchenny na wysokie obroty i zmiksuj wszystkie płynne składniki – zmielone siemię lniane, banana, Alpro migdałowe bez cukru, olej kokosowy, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj, aż pojawi się piana. Oznacza to, że nasiona lnu wykonają swoje zadanie, tworząc żelową mieszankę.
  3. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.
  4. Dodaj mokrą mieszankę do suchej i delikatnie mieszaj, aż wszystko połączy się w ciasto. Pozostaw na 12-15 minut.
  5. Rozgrzej gofrownicę do wysokiej temperatury. Gdy będzie gotowa, nałóż trochę ciasta na środek i zamknij pokrywkę. Wyjmij, gdy wierzch będzie ładnie złocistobrązowy i włóż do nagrzanego piekarnika, aby utrzymywały ciepło. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie zużyte.
  6. Posyp cukrem pudrem i podawaj z dużą łyżką Alpro roślinną alternatywą dla jogurtu waniliowego, świeżymi owocami, syropem klonowym i odrobiną orzechów – naprawdę z wszystkim, na co masz ochotę!


Owsiane naleśniki

Składniki:
    Ciasto:
  • 60 g mąki pszennej
  • 45g płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 180 ml napoju owsianego Alpro
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 jajko
  • Trochę dodatkowego oleju do smażenia
Przepis:
  1. Włóż wszystkie składniki do blendera lub robota kuchennego i ubijaj, aż uzyskasz ładne, gładkie ciasto.
  2. Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię na średnim ogniu.
  3. Wlej ciasto na patelnię, używając około ¼ szklanki na każdy naleśnik.
  4. Zrumień z obu stron i podawaj na gorąco z owocami i ewentualnie odrobiną kremu roślinnego. Owsianka - taka smaczna!


Pieczona owsianka

Składniki:
  • 250 g Alpro roślinna alternatywa dla jogurtu naturalnego
  • 80 g płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100 g mrożonych mieszanych jagód
  • 50g pokruszonej ciemnej czekolady
  • margaryna roślinna lub oliwa z oliwek
  • Świeże owoce i dodatkowa porcja Alpro roślinnej alternatywy dla jogurtu naturalnego do podania
Przepis:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Weź naczynie żaroodporne o średnicy 22 cm i lekko nasmaruj margaryną roślinną lub oliwą z oliwek. Rozgnieć banana, prosto do naczynia żaroodpornego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
  3. Piecz w piekarniku przez 25-30 minut, aż wierzch uzyska piękny jasnozłoty kolor.
  4. Podawaj na ciepło, posypane ulubionymi owocami i dużą porcją Alpro roślinnej alternatywy dla naturalnego jogurtu.


5.0
z 3 opinii
ALPRO To nie mlek napój owsiany 1 l

ALPRO

To nie mlek napój owsiany

1 l12,59 zł / l
12,59 zł
Do koszyka
Ważny do 15-12-2025
4.8
z 13 opinii
ALPRO Skyr Style Produkt sojowy mango 400 g

ALPRO Skyr Style

Produkt sojowy mango

400 g22,47 zł / kg
Promocja
8,99 zł *
9,99 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 7,49 zł

Ważny do 10-06-2025
5.0
z 3 opinii
ALPRO Pudding sojowy wysokobiałkowy o smaku waniliowym 200 g

ALPRO

Pudding sojowy wysokobiałkowy o smaku waniliowym

200 g44,95 zł / kg
8,99 zł
Do koszyka
Ważny do 05-06-2025
4.7
z 7 opinii
ALPRO Produkt sojowy do gotowania - zamiennik śmietanki (14% tł.) 250 ml

ALPRO

Produkt sojowy do gotowania - zamiennik śmietanki (14% tł.)

250 ml25,56 zł / l
6,39 zł
Do koszyka
Ważny do 01-12-2025
4.5
z 2 opinii
VEGANATION Produkt wegański o smaku mascarpone 250 g

VEGANATION

Produkt wegański o smaku mascarpone

250 g57,80 zł / kg
14,45 zł
Do koszyka
Ważny do 10-07-2025
5.0
z 5 opinii
KASIA Margaryna 100% roślinna bez laktozy 250 g

KASIA

Margaryna 100% roślinna bez laktozy

250 g14,20 zł / kg
3,55 zł
Do koszyka
Ważny do 06-07-2025
5.0
z 8 opinii
WEGE SIOSTRY Smarowaniec kremowy z cebulką 130 g

WEGE SIOSTRY

Smarowaniec kremowy z cebulką

130 g92,23 zł / kg
11,99 zł
Do koszyka
Ważny do 12-06-2025
5.0
z 3 opinii
VIOLIFE Alternatywa sera w plastrach, o smaku cheddar 100 g

VIOLIFE

Alternatywa sera w plastrach, o smaku cheddar

100 g78,90 zł / kg
7,89 zł
Do koszyka
Ważny do 12-11-2025
4.9
z 14 opinii
GARDEN GOURMET Wegański sznycel 2 porcje 180 g

GARDEN GOURMET

Wegański sznycel 2 porcje

180 g73,83 zł / kg
13,29 zł
Do koszyka
Ważny do 05-06-2025
5.0
z 4 opinii
GARDEN GOURMET Falafel 190 g

GARDEN GOURMET

Falafel

190 g73,63 zł / kg
13,99 zł
Do koszyka
Ważny do 16-06-2025
4.9
z 7 opinii
DOBRA KALORIA Roślinny Burger 170 g

DOBRA KALORIA

Roślinny Burger

170 g57,59 zł / kg
9,79 zł
Do koszyka
Ważny do 09-06-2025
5.0
z 4 opinii
PLANTWAY Kurczak roślinny gyros 160 g

PLANTWAY

Kurczak roślinny gyros

160 g79,94 zł / kg
12,79 zł
Do koszyka
Ważny do 31-05-2025
VIVERA Roślinne paluszki 189 g

VIVERA

Roślinne paluszki

189 g86,19 zł / kg
16,29 zł
Do koszyka
Ważny do 06-06-2025
4.0
z 2 opinii
BEZMIĘSNY Bezmięsne Parówki 180 g

BEZMIĘSNY

Bezmięsne Parówki

180 g72,17 zł / kg
12,99 zł
Do koszyka
Ważny do 05-07-2025
5.0
z 57 opinii
BEZMIĘSNY Kabanosy chilli 160 g

BEZMIĘSNY

Kabanosy chilli

160 g89,94 zł / kg
14,39 zł
Do koszyka
Ważny do 12-07-2025
5.0
z 3 opinii
BEZMIĘSNY Bezmięsna Suszona 100 g

BEZMIĘSNY

Bezmięsna Suszona

100 g93,50 zł / kg
9,35 zł
Do koszyka
Ważny do 17-06-2025

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store