Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie
Strona główna
Spożywcze
Do wypieków
Desery do przygotowania
Inne desery w proszku
Kremówki
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie
Wadowickie kremówki papieskie GELLWE 390g
1 z 1
Najedź kursorem, żeby powiększyć zdjęcie

GELLWE Wadowickie kremówki papieskie

390 g
GELLWE

0 gr
0 gr/kg

Zamienniki
Kod pocztowy

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN


Opis produktu

Wadowickie Kremówki Papieskie kremówki to ulubione ciasto wszystkich Polaków. Dzięki Gellwe można go upiec już w domu. Wyjątkowy i niepowtarzalny smak kremówek to zasługa Oryginalnej Wadowickiej Receptury, stworzonej z mistrzem cukiernictwa z Wadowic. Ta receptura gwarantuje smak prawdziwej wadowickiej kremówki oraz pewność, że za każdym razem wypiek będzie udany. Z opakowania wychodzi aż 15 dużych kremówek. Mieszanki do wypieku ciasta i przygotowania kremu zostały stworzone na bazie najwyższej jakości surowców. Zgodnie z prawem nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.


Cechy

w środku: ciasto i krem

bez oleju palmowego

bez syropu glukozowego


GELLWE Wadowickie kremówki papieskie


Produkt wycofany

Skład i alergeny

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1118.00 kJ
13.3%
Wartość energetyczna (kcal)
267.00 kcal
13.4%
Tłuszcz (g)
14.50 g
20.7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10.50 g
52.5%
Węglowodany (g)
30.00 g
11.5%
w tym cukry (g)
15.50 g
17.2%
Białko (g)
4.20 g
8.4%
Sól (g)
0.32 g
5.3%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.

Opakowanie

Produkty z kategorii Inne desery w proszku

Parametry
Cena za kg:
0 gr/kg
Waga:
390 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
GELLWE
EAN:
5900552029694

Przygotowywanie i przechowywanie

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Rodzaj przechowywania

TypPrzechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Lista zakupów: 3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna Przygotuj Do sporządzenia: Ciasta: 3 jajka, Kremu: 3/4 litra (750 ml) mleka, 150 g miękkiego masła lub margaryny Ponczu: 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, 1 łyżeczkę cukru, sok z ¼ cytryny 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu). 2. Przygotuj krem Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki.


Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów


Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów


Informacje producenta

Marka

Gellwe


Marka standaryzowana

MarkaGellwe

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Krakowskiej Pracowni Pyszności Gellwe, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe, cała przyjemność po Twojej stronie!


Dodatkowe informacje

www.gellwe.pl


Przepisy

Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka Do kremu: - 750 ml mleka, - 200 g miękkiego masła. Do ponczu: - 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, - 1 łyżeczkę cukru, - 2-3 łyżki soku z cytryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 28 cm 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubij jajka, stopniowo wsypuj mieszankę do wypieku ciasta i miksuj około 4-5 minut na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Gotową masę przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez około 25 minut. 2. Przygotuj krem Z 750 ml mleka odlej szklankę, przelej do większego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Odsuń mleko z palnika, wlej rozrobiony proszek i zagotuj ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostaw do wystudzenia. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe! Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasącz według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i 2-3 łyżek soku z cytryny. Rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki. Gotową Kremówkę przed podaniem posyp Cukrem pudrem Gellwe. Pomysł na: Kremówki z bitą śmietaną 500 ml schłodzonej śmietanki o zaw. tł. 30 % lub 36 % ubijaj przez chwilę mikserem. Wsyp 2 saszetki Śmietanexu Gellwe i kontynuuj ubijanie do uzyskania sztywnej konsystencji. Na krem budyniowy wyłóż ubitą śmietanę i przykryj drugą połową biszkoptu. Gotowe ciasto włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj Cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :)


Opis produktu

Oryginalne Wadowickie Kremówki Papieskie

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store