Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DIAMANT Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Cukier trzcinowy nierafinowany

Data ważności: 31-12-2022
DIAMANT Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
FriscoNowy, zapakowany
5,99
za 1 szt. / 500 g
11,98 / kg
EAN: 5907069000413
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych. 

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g cukru trzcinowego:
Wartość energetyczna 1615 kJ/380 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 95 g
Tłuszcz 0 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

500

Jednostka

g

Waga brutto: 519

Wymiar liczbowy: 500

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

angielski

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Glazurowane nóżki kurczaka Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól. Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły. Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.

Marka

Diamant

Marka: Diamant

Dodatkowe informacje

Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-959 Poznań www.diamant.pl Serwis konsumencki: tel. 61-8665061

Telefon/Fax kontaktowy

tel. 61-8665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Tagi:

DIAMANT