Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Klasyczny francuski deser. Krem karmelowy z nutką solonego masła. Do kremu posypka z pokruszonych krepów (fr. crêpes), czyli naleśników. Tutaj krepy w wersji "dentelles", ruloników wysuszonych krepów - rodzaj ciasteczek. Okruszki pokruszonego krepu znakomicie wzbogacają smak karmelu.
Krem 86,5g: śmietanka, mleko odtłuszczone, karmel z solonym masłem 14% (syrop glukozowo-fruktozowy, mleko skondensowane, masło solone, cukier, sól, emulgator: lecytyna słonecznikowa, woda), cukier, żółtka świeżych jaj, białka świeżych jaj, masło, odtłuszczone mleko w proszku, barwnik naturalny: karmel (syrop glukozowy, cukier, woda), naturalny aromat karmelowy. Przybranie 3,5g: okruchy z naleśników (mąka pszenna, cukier, masło 14%, barwnik: karmel, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, emulgator: lecytyna sojowa, proszek do pieczenia, przecier z limonki (7,5%), nasiona maku (5,9%), naturalny aromat cytrynowy (1,7%), sól).
Przechowywać w temp.: od + 0 °C do + 7 °C.