ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka pszenna tradycyjna (typ 550)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajana mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowasza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Mąka pszenna tradycyjna (typ 550)
Mąka pszenna pełnoziarnista
Mąka pszenna grahamka (typ 1850)
Mąka pszenna (typ 480)
Mąka puszysta - Poznańska (typ 500)
Mąka puszysta drobno mielona - Uniwersalna (typ 520)
Mąka pszenna Szymanowska (typ 480)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pszenna (typ 650)
Mąka kraftowa pszenna (typ 500)
Mąka pszenna razowa (typ 2000) BIO
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Najniższa cena: 6,99 zł
Makaron Corals - kolanko
Makaron Fusilli Integrale - świderki pełnoziarniste
Najniższa cena: 6,59 zł
Makaron Fidellini - nitka
Oliwa z oliwek extra virgin
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Pomidory w kawałkach z bazylią
Makaron Cannelloni - duża rurka
Pomidory koktajlowe
Przecier pomidorowy śródziemnomorski
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISS KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl
Primo Gusto
| Marka | Primo Gusto |
Green Dot
Prawdziwy włoski złocisty chleb Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Znajdź nas na Facebook
Przepis na złocisty chleb Składniki (jeden bochenek): - 500 g mąki do chleba Primo Gusto - 1,5 łyżeczki soli - 20 g masła - 1 saszetka suchych drożdży (5 g) lub 10 g świeżych drożdży - 3/4 łyżeczki cukru - 100 ml mleka - 200 ml wody Przygotowanie: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, na koniec dodając roztopione masło. Wyrabiać ciasto odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto uformowane w kulę włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć kuchennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu uderzyć pięścią, ponownie lekko wyrobić. Uformowane w owalny bochenek wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć i ponownie, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości. Przy użyciu noża naciąć ciasto kilkakrotnie i oprószyć mąką. Wstawić blachę z bochenkiem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C i piec przez kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, zbrązowiały z wierzchu i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Wypieczony chleb najlepiej studzić na kratce.