4.9
z 17 opinii

CHLEB BEZ MĄKI Chleb z jagodami Goji Vegan

FriscoNowy, zapakowany
0 gr
0,00 zł / kg
Zamienniki
Potwierdź kod pocztowy

Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej

Kod pocztowy:

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN

Opis produktu

Chleb Bez Mąki Vegan z Jagodami Goji 220g

Chleb Bez Mąki Vegan z Jagodami Goji to trzeci z rodziny chleb. Jest to chlebek wyjątkowy. Tak jak pozostałe, stworzony został bez użycia drożdży, mąki i surowców modyfikowanych genetycznie, lecz w tym przypadku Chleb Bez Mąki Vegan z jagodami Goji, swoje unikalne właściwości odżywcze zawdzięcza także samym jagodom. O właściwościach jagód goji napisano już chyba wszystko, a podsumowuje to chyba jedno stwierdzenie. To jagody goji są definicją kategorii „Super Pożywienia”. Jagoda Goji uznawana jest przez wiele osób zajmujących się tematyką żywienia za najzdrowszy pokarm na świecie. Wynika to z tego, iż w swoim składzie posiada, aż 19 aminokwasów, z czego 8 egzogennych (organizm ludzki nie jest w stanie ich sam syntetyzować) oraz 21 cennych dla zdrowia pierwiastków (m.in. żelazo, wapń, miedź, selen). Jagody goji są bogatym źródłem witamin A, B1, B2, B6, E oraz C, której zawiera o 50 razy więcej niż cytrusy. Ponadto są pełne silnych przeciwutleniaczy, w tym karotenoidów, likopenu, luteiny i polisacharydów. W rzeczywistości polisacharydy stanowią 58% suszonych jagód goji. Zawierają również duże ilości błonnika i białka. 100 gramowa porcja jagód goji dostarcza około 11 gramów białka, w porównaniu do zaledwie 1 grama białka na każde 100 gramów jagód lub malin.

Chleby bez mąki Vegan produkowane są ze składników bez glutenu, jednak mogą go zawierać ze względu na wspólną linię produkcyjną dla wyrobów glutenowych i bezglutenowych.


CHLEB BEZ MĄKI Chleb z jagodami Goji Vegan

Produkt wycofany
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Parametry
Cena za kg:
0,00 / kg
Producent:
HERBA MAX
Waga:
220 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
EAN:
5904405358061
Przygotowywanie i przechowywanie