GRZYBKI
Chleb razowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb Bez Mąki Vegan z Jagodami Goji 220g
Chleb Bez Mąki Vegan z Jagodami Goji to trzeci z rodziny chleb. Jest to chlebek wyjątkowy. Tak jak pozostałe, stworzony został bez użycia drożdży, mąki i surowców modyfikowanych genetycznie, lecz w tym przypadku Chleb Bez Mąki Vegan z jagodami Goji, swoje unikalne właściwości odżywcze zawdzięcza także samym jagodom. O właściwościach jagód goji napisano już chyba wszystko, a podsumowuje to chyba jedno stwierdzenie. To jagody goji są definicją kategorii „Super Pożywienia”. Jagoda Goji uznawana jest przez wiele osób zajmujących się tematyką żywienia za najzdrowszy pokarm na świecie. Wynika to z tego, iż w swoim składzie posiada, aż 19 aminokwasów, z czego 8 egzogennych (organizm ludzki nie jest w stanie ich sam syntetyzować) oraz 21 cennych dla zdrowia pierwiastków (m.in. żelazo, wapń, miedź, selen). Jagody goji są bogatym źródłem witamin A, B1, B2, B6, E oraz C, której zawiera o 50 razy więcej niż cytrusy. Ponadto są pełne silnych przeciwutleniaczy, w tym karotenoidów, likopenu, luteiny i polisacharydów. W rzeczywistości polisacharydy stanowią 58% suszonych jagód goji. Zawierają również duże ilości błonnika i białka. 100 gramowa porcja jagód goji dostarcza około 11 gramów białka, w porównaniu do zaledwie 1 grama białka na każde 100 gramów jagód lub malin.
Chleby bez mąki Vegan produkowane są ze składników bez glutenu, jednak mogą go zawierać ze względu na wspólną linię produkcyjną dla wyrobów glutenowych i bezglutenowych.
Woda, płatki owsiane bezglutenowe, ziarna słonecznika 10%, siemię lniane brązowe 9%, pestki dyni 7%, siemię lniane złote 4%, olej roślinny rzepakowy, SEZAM 3%, suszone jagody goji 2%, syrop ryżowy, płatki SOJOWE, płatki gryczane,
komosa ryżowa, błonnik roślinny, suszony grys marchwiowy, sól, ekstrakty i aromaty przypraw.
Produkt może zawierać GLUTEN, MLEKO, JAJA, ORZECHY.
Chleb razowy
Chleb o niskim IG
Chleb dyniowy
Chleb chłopski
Chleb litewski
Chleb żytni
Chleb pumpernikiel
Chleb Słonecznikowy
Chleb Razowy
Podpłomyk z kiełkami żyta
Chleb hruby sitkowy żytni BIO
Chleb litewski żytni tradycyjny
Chleb żytni
Chleb biesiadny
Chleb Magnat - cały
Chleb żytni razowy BIO
Przechowywać w magazynie suchym w temperaturach w zakresie 10 -25 stopni C
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów