DELECTA
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KARPATKA to tradycyjny krem o delikatnej i gładkiej konsystencji i nucie waniliowej. Krem Karpatka jest doskonałym dodatkiem do Twoich ciast. Karpatkę oryginalną przygotowuje się dodając mleko, masło i gotując.
Zasmakuj KARPATKI i piecz śmiało dla innych ...ot tak prosto z serca.
100 % naturalne składniki
bez barwników
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Masa makowa z bakaliami
Najniższa cena: 9,99 zł
Masa makowa z białego maku o smaku marcepanowym
Najniższa cena: 11,79 zł
39% taniej
Masa śmietanowa malinowa (z kawałkami owoców)
Najniższa cena: 3,79 zł
Śmietan-fix
Bita śmietana w sprayu
Kajmak - masa krówkowa słony karmel
Kajmak - masa krówkowa orzechowa
Bita śmietanka w sprayu
Śnieżka oryginalna
Mix do śmietany
Masa krówkowa kajmakowa (waniliowa)
Kajmak - masa krówkowa kokosowa
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku gruszkowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Lukier zielony dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Lukier biały dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Galaretka mleczna o smaku moreli
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Delecta
| Marka | Delecta |
Życzymy Ci udanych wypieków! I pamiętaj... że zawsze ważniejsze są Twoje intencje niż końcowy efekt. Piecz dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Sposób przygotowania: Krem Przygotuj: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny. Zawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną zimną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując. Ciasto Przygotuj: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 5 jaj, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Połowę ciasta rozprowadź cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220°C (bez termoobiegu) i piecz przez 10 min. Zmniejsz temp. do 200°C (bez termoobiegu) i piecz jeszcze ok. 20 min, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta upiecz tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przełóż przygotowanym kremem i posyp cukrem pudrem.