Ten ser jest wytwarzany w sercu hiszpańskiego regionu winiarskiego La Rioja z pasteryzowanego mleka krowiego,owczego i koziego.
Czwórka rodzeństwa Martinez przejęła mleczarnię od swoich rodziców, którzy założyli firmę w 1961 roku. Skupują wysokiej jakości mleko z lokalnych gospodarstw i wytwarzają sery tradycyjnymi metodami. Mieszany ser mleczny wykorzystuje wypracowaną kombinację mleka krowiego, mleka owczego i mleka koziego.
Dojrzewa 6 miesięcy, podczas których nacierany jest oliwą z oliwek, tworząc piękną naturalną skórkę. Ser ten ma wyśmienity, smaczny w smaku, o przyjemnym i delikatnym zapachu.
Kolor jasnożółty, z małymi oczkami, o wyraźnym aromacie roślinnym i pieprzu. W smaku jest dobrze zbalansowany z przyjemną kwasowością. To nieskończenie przekąskowy, o pysznym smaku ser, który zaskakuje długim finiszem.
Wyróżniony min. na World Cheesse Awards 2017 – Złoty Medal, 2018 -Złoty Medal, 2019 – Srebrny Medal
Los Cameros Ser twardy mieszany (6-miesięczny)