Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser żółty Mlekovita to idealny dodatek do kanapek, zapiekanek, pizzy oraz sałatek. Smakuje zarówno na zimno, jak i zapieczony, panierowany lub jako dodatek do farszu. Jego naturalny, delikatny smak sprawia, że jest uniwersalny do wielu rodzajów kuchni oraz typu dań.
Ser żółty powinien być obecny regularnie w diecie, ponieważ zawiera duże ilości białka oraz fosforu i łatwo przyswajalnego wapnia. Jest bogaty w witaminy A oraz D. Spożywanie sera żółtego jest istotne szczególnie w żywieniu dzieci i młodzieży.
Twarde sery są dobrym zastępcą mięs w przypadku diety wegetariańskiej. Ma też doskonały wpływ na zęby, ponieważ zapobiega powstawaniu próchnicy.
mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator- chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, substancja konserwująca- azotan potasu, barwnik annato
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1397 | 2095.5 |
Wartość energetyczna (kcal) | 334 | 501 |
Białko (g) | 25 | 37.5 |
Węglowodany (g) | 0 | 0 |
w tym cukry (g) | 0 | 0 |
Tłuszcz (g) | 26 | 39 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 16 | 24 |
Białko (g) | 0 | 0 |
sód | 0.7 | 1.05 |
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.