MOSSO
Szczaw konserwowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kapary są blisko spokrewnione z kapustą. Pochodzą prawdopodobnie z zachodniej lub środkowej Azji, jednakże dziś rosną także w Europie, w rejonie śródziemnomorskim, w Afryce i Stanach Zjednoczonych. O kaparach wspominał już Pliniusz Starszy, wiadomo że były znane przez starożytnych Greków. Kapary są często wykorzystywane w kuchni włoskiej, zwłaszcza jako dodatek do drobiu, ryb, sosu pomidorowego, sałatek, pizzy i dań pikantnych. Doskonale smakują w połączeniu z oregano, bazylią, czosnkiem, estragonem i marynowanymi oliwkami. Należy jednak unikać duszenia kaparów w wysokich temperaturach, bowiem tracą wówczas swój niepowtarzalny smak. Najlepiej jest dodać je, gdy np. sos jest ciepły. Kapary przyczyniają się ograniczenia wzdęć, mają właściwości antyreumatyczne, poprawiające funkcjonowanie wątroby. Napary z korzeni i kory krzewów są używane w leczeniu anemii i artretyzmu.
Szczaw konserwowy
Mieszanka polska
Najniższa cena: 3,99 zł
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,99 zł
Mieszanka warzywna
Najniższa cena: 6,99 zł
Dynia w occie
Najniższa cena: 9,99 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Marchewka z groszkiem
Szczaw mielony
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Młody imbir marynowany różowy
Kapary hiszpańskie
Seler wyborny
Sałatka grecka
Pędy bambusa (paseczki)
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Marchewka zasmażana
Kapary
Kapary owoce
Bonduelki - młoda marchewka
Kapary w occie winnym
Marynowana cebulka złota
Kapusta czerwona z jabłkiem
Mieszanka 4 odmian fasoli
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Karczochy w oleju słonecznikowym
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Karczochy krojone
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Sałatka obiadowa
Kapusta czerwona modra
Warzywa do woka
Kapary marynowane BIO
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Pieprz zielony
sałatka księżacka
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Sałatka naddunajska
Przechowywać w suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.