DELIKATNA
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fermentowany, niepasteryzowany napój herbaciany.
Delikatnie musujący.
Bardzo orzeźwiający.
O przyjemnym kwaskowym smaku.
Idealny na każdą porę roku.
Kombuchę otrzymuje się w wyniku naturalnej fermentacji herbaty, cukru trzcinowego oraz drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem. Proces ten przebiega w temperaturze pokojowej zwykle ok. 14 dni, w trakcie powstaje wiele związków bioaktywnych.
W każdej butelce kombuchy możemy znaleźć błonnik, kwasy organiczne (np. glukuronowy i L-mlekowy), witaminy: z grupy B i C, polifenole, etanol, oraz składniki mineralne – tj. miedź, żelazo, mangan, potas, cynk.
UWAGA
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany (bez konserwantów i sztucznych barwników), w stałym procesie fermentacji. Jeżeli napój w trakcie otwierania wypłynie, bądź zagazuje się, to jak najbardziej normalne. Przed spożyciem schłodź kombuczę w lodówce, zatrzyma to proces nadmiernego gazowania i fermentacji oraz podkręci walory smakowe.
*Ilość cukru może ulec zmianie, w procesie fermentacji bakterie przekształcają cukier (który dodaliśmy przed rozpoczęciem tego procesu) w kwasy organiczne.
Spożycie: 120ml dziennie początkowo, polecamy zacząć od mniejszych ilości ze względu na to ze to, że produkt jest fermentowany.
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Kombucha Orginal
Kombucha Schisandra
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Kombucha różana BIO
Kombucha Yerba Mate BIO
Kombucha z ogórkiem i kolendrą BIO
Kombucha Jagody Acai
Original Kombucha
Kombucha z imbirem i acerolą BIO
Kombucha Kurkuma + Imbir BIO
Rooibos Kombucha
Kombucha Marakuja
Yerba Mate Kombucha
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia, Polska
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00