Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oliwa z oliwek Monini Classico nadaje się doskonale zarówno do różnego rodzaju sałatek, a także bezpiecznie można używać jej do smażenia. Przygotowując sałatki wybieraj koniecznie oliwę tłoczoną na zimno, gdyż zawiera ona wówczas najwięcej cennych dla zdrowia składników.
Do pieczenia idealna jest natomiast oliwa z pierwszego tłoczenia, która charakteryzuje się wysokim punktem dymienia, co niweluje negatywny wpływ obróbki cieplnej. Właśnie te cechy łączy oliwa extra vergin.
Oliwa z oliwek Monini Classico sprawdza się więc świetnie zwłaszcza do:
doskonała do każdej potrawy
Wymiar liczbowy 750
Jednostka (specyficzna) | Mililitrów |
Typ | Butelka |
Waga brutto 1096
ml
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Zakręcić butelkę po użyciu. W niskiej temperaturze może zmętnieć bez zmian dla jakości.
Monini
Marka | Monini |
Podmarka Classico
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Od 1920 roku firma Monini specjalizuje się w produkcji i selekcji oliw z oliwek najwyższej jakości - rodzinnej pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Oliwa Classico, dzięki uniwersalnemu zastosowaniu, jest niezbędna w każdej kuchni. Doskonale nadaje się zarówno do podsmażania, gotowania, pieczenia jak i przyprawiania. Idealna do sałatek, pizzy, chleba oraz wszelkiego rodzaju warzyw.
Dołącz do Monini Polska na FB CO₂ neutral CO₂ wytworzony podczas całego cyklu życia tego produktu został skompensowany w 100 %* *Poziom CO2 wyemitowanego w całym cyklu życia tej oliwy (od upraw aż po utylizację butelki) został zmierzony i objęty deklaracją EPD, a następnie skompensowany w 100 % poprzez zakup kredytów węglowych CDM (Clean Development Mechanism).