ŁACIATE JUNIOR
Mleko UHT 3,8%
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mleko pierwotne A2A2 od Mlekovity to produkt otrzymywany z surowca od wyselekcjonowanych krów, który zawiera wyłącznie naturalne białko beta-kazeinę A2. Inicjuje linię naturalnych produktów mlecznych wytwarzanych z mleka A2A2, posiadającego składniki wpływające na prawidłową pracę jelit i dobroczynny wpływ na układ odpornościowy:
• wyłącznie naturalne białko beta-kazeina A2,
• naturalne minerały i witaminy:
- wapń w ilości 110 mg w 100 ml mleka (co stanowi 14% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia dla osoby dorosłej). Wapń jest kluczowy w rozwoju i prawidłowym funkcjonowaniu kości, zębów oraz enzymów trawiennych;
- fosfor w ilości 80 mg w 100 ml mleka (co stanowi 11% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia fosforu dla osoby dorosłej). Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów;
- potas w ilości 150 mg w 100 ml mleka (co stanowi 7,5% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia potasu dla osoby dorosłej). Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi;
- witamina B12 w ilości 0,25 µg w 100 ml mleka (co stanowi 10% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia witaminy B12 dla osoby dorosłej). Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Produkty z mleka A2A2 są alternatywą dla osób z nietolerancją pokarmową białka mleka krowiego, dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych czy dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka).
Mleko UHT 3,8%
Mleko UHT ekologiczne (3,8 % tł.) BIO
Mleko UHT pierwotne A2A2 38%
Masło Polskie Extra
Twaróg bez laktozy półtłusty
Jogurt naturalny typu greckiego
Masło klarowane
Ser Mozzarella (tarty)
Masło Polskie Extra ( 100g)
Ser Mazdamer w plastrach
Ser Morski w plastrach
Ser Gouda w plastrach
Ser Cheddar w plastrach
Kefir naturalny BIO
Mleko UHT bez laktozy 3,2%
Mleko UHT bez laktozy 1,5%
Serek wiejski bez laktozy
Śmietana 18%
Jogurt Polski naturalny
Mleko przechowuje się w temperaturze od +1°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów