MELVIT
Mąka żytnia do wypieku chleba domowego (typ 750)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. Idealna w diecie ketogenicznej.
Mąka żytnia do wypieku chleba domowego (typ 750)
Mieszanka do wypieku KETO bułek bezglutenowa
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa
Mieszanka do wypieku KETO chleba bezglutenowa
Mieszanka do wypieku KETO chleba z orzechami włoskimi bezglutenowa
Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowa
Kukruma mielona bezglutenowa BIO
Cynamon cejloński bezglutenowy BIO
Mieszanka na naleśniki bezglutenowa
Czereśnia suszona (bez dodatku cukru)
Czarny czosnek bezglutenowy BIO
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa
Curry z Madrasu bezglutenowe BIO
Mieszanka do wypieku KETO chleba bezglutenowa
Mieszanka do wypieku KETO chleba z orzechami włoskimi bezglutenowa
Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Włóż do piekarnika
7. Nastaw na 180 stopni Celsjusza i piecz 60 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.