KAMIS
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 1,85 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Kamis to mieszanka przypraw i ziół o intensywnym smaku i aromacie; kompozycja złożona z ostrej papryki chilli, gorczycy i kolendry, a także tradycyjnych dla kuchni polskiej: kminku, jałowca i kopru. Potrawa zdecydowanie podnosi walory smakowe kapusty i nadaje potrawom wyrazistości.
Kamis to przyprawa dla amatorów pikantnych smaków. W bukiecie smakowo-zapachowym dominują ostre nuty. Przyprawę można stosować bez szkody dla zdrowia, gdyż nie zawiera w składzie glutaminianu monosodowego.
Potrawy, do których warto dodać przyprawę Kamis:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 1,85 zł
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Najniższa cena: 2,19 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 1,85 zł
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 3,99 zł
Kurczaka po toskańsku z suszonymi pomidorami
Najniższa cena: 4,29 zł
Klopsiki w sosie pomidorowym z ziołami
Najniższa cena: 4,29 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Najniższa cena: 4,29 zł
Penne w sosie pomidorowym z mozzarellą
Najniższa cena: 4,29 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos sałatkowy grecki
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bigos Przygotowanie 25 min Gotowanie 2,5 godz. Porcje 6 Składniki: 1,2 kg kiszonej kapusty 300 g wołowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 300 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 liście laurowe Kamis 5 ziaren ziela angielskiego Kamis 5 ziaren pieprzu czarnego Kamis sól do smaku 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry 1 łyżka przyprawy do bigosu i potraw z kapusty Kamis 10 suszonych śliwek lub 3 łyżki powideł śliwkowych 1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj), dolej wody, gotuj ok. 1,5 godziny. 2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, przykryj, piecz w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 175 °C. 3. Kiełbasę obsmaż na patelni, dodaj do kapusty razem z mięsem i cebulą. 4. Dodaj przyprawę, suszone śliwki (lub powidła), dokładnie wymieszaj i gotuj około 1 godziny. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.