KAMIS
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Kamis to mieszanka przypraw i ziół o intensywnym smaku i aromacie; kompozycja złożona z ostrej papryki chilli, gorczycy i kolendry, a także tradycyjnych dla kuchni polskiej: kminku, jałowca i kopru. Potrawa zdecydowanie podnosi walory smakowe kapusty i nadaje potrawom wyrazistości.
Kamis to przyprawa dla amatorów pikantnych smaków. W bukiecie smakowo-zapachowym dominują ostre nuty. Przyprawę można stosować bez szkody dla zdrowia, gdyż nie zawiera w składzie glutaminianu monosodowego.
Potrawy, do których warto dodać przyprawę Kamis:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Orange Twist - przyprawa do kawy
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Oregano
Posypka bomba umami
Najniższa cena: 2,99 zł
Posypka wędzone chrupnięcie
Najniższa cena: 2,99 zł
Posypka bajglowa do wszystkiego
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda stołowa (łagodna)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bigos Przygotowanie 25 min Gotowanie 2,5 godz. Porcje 6 Składniki: 1,2 kg kiszonej kapusty 300 g wołowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 300 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 liście laurowe Kamis 5 ziaren ziela angielskiego Kamis 5 ziaren pieprzu czarnego Kamis sól do smaku 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry 1 łyżka przyprawy do bigosu i potraw z kapusty Kamis 10 suszonych śliwek lub 3 łyżki powideł śliwkowych 1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj), dolej wody, gotuj ok. 1,5 godziny. 2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, przykryj, piecz w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 175 °C. 3. Kiełbasę obsmaż na patelni, dodaj do kapusty razem z mięsem i cebulą. 4. Dodaj przyprawę, suszone śliwki (lub powidła), dokładnie wymieszaj i gotuj około 1 godziny. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów