IGOR
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%.
Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię.
Cechy organoleptyczne:
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Ser Gorgonzola piccante D.O.P.
Ser pleśniowy z przerostem niebeskiej pleśni
Ser Gorgonzola DOP
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Ser pleśniowy, błękitny
Ser pleśniowy, turkusowy
Ser pleśniowy, złocisty
Ser pleśniowy, srebrzysty
Ser pleśniowy Danablu
Ser pleśniowy Creamy Blue
Ser z niebieską pleśnią kremowy
Ser z niebieską pleśnią wyrazisty
Langres Germain AOP
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 8 °C.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów