Orzechy nerkowca firmy KRESTO znane są przede wszystkim z kuchni bliskowschodniej, nazywane inaczej nerkowcem lub nanerczem zachodnim. Tam dodaje się je do ciast, sałatek, pasuje również smakiem do potraw z kurczakiem. Orzechy nie tylko dodadzą lekko słodkawego, wyrazistego smaku, ale także pięknie i efektownie będą wyglądać na talerzu. Można je jeść prażone, solone, a także oblane białą lub ciemną czekoladą.
Orzechy nerkowca są bogatym źródłem białka i węglowodanów. Zawierają również cynk i kwas foliowy, który poleca się spożywać przede wszystkim kobietom w ciąży.
Ponadto diabetycy także mogą włączyć orzechy nerkowca do swojej diety, ponieważ zawierają bardzo niski indeks glikemiczny.
Cechy
NIEZWYKLE CHRUPKIE
WARTOŚCIOWA PRZEKĄSKA
ŹRÓDŁO POTASU I MAGNEZU
KRESTO Orzechy nerkowca