Boczek wieprzowy znalazł szerokie zastosowanie w kuchni, niemal każda pani domu rzadziej lub częściej po niego sięga. A to dlatego, że można go piec, dusić, wędzić, gotować czy grillować. Jest bazą pod wyśmienitą zupę grochową. Idealnie komponuje się jako dodatek w roladach mięsnych, wędlinach czy pasztetach. Równie dobrze można go spożywać na surowo w formie przekąski albo nadziewać czy obkładać nim mięsa w trakcie pieczenia w piecyku.
Boczek wieprzowy bez żeber pokrojony na plastry stanowi wyrób o delikatnym smaku, z wyczuwalną delikatną nutą wędzenia. Doskonały na grill w upalne dni.
Produkt świeży. Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Produkty są krojone i zapakowane w pergamin przez przez naszych dostawców tuż przed odbiorem zamówienia. Każde opakowanie posiada etykietę Frisco.
KORONA Boczek duński parzony - plastry