LALLEMAND
Drożdże domowe świeże
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Drożdże suszone Dr. Oetker to naturalne drożdże powodujące spulchnianie i wyrastanie różnego rodzaju wypieków. W przeciwieństwie do drożdży tradycyjnych nie wymagają sporządzania dodatkowego rozczynu. Idealnie sprawdzają się podczas pieczenia wszelkiego typu ciast drożdżowych i pizzy.
Drożdże suszone są bardzo łatwe w użyciu, wystarczy zmieszać je z mąką i pozostałymi składnikami ciasta.
Drożdże Dr. Oetker - ciasto drożdżowe w mgnieniu oka:
Opakowanie: torebka 7 g
bez przygotowania rozczynu wymieszaj z mąką
na 0,5 kg maki
drożdże suszone (Saccharomyces cerevisiae)
emulgator (monostearynian sorbitolu)
Wymiar liczbowy 7
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 8
g
Drożdże domowe świeże
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg m ąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,79 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,35 zł
27% taniej
Drożdże Babuni świeże
Drożdże Babuni Lux świeże (2x42g)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,79 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Najniższa cena: 1,55 zł
Aromat waniliowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,75 zł
29% taniej
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Kwas cytrynowy
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Posypka dekoracyjna cukrowa
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku mango-ananas
Kisiel o smaku malinowym
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
1 torebka Drożdży instant 7 g = 25 g drożdży świeżych
Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Porcja na 500 g mąki pszennej 1. Drożdże dokładnie wymieszaj z mąką. Sporządzanie rozczynu nie jest konieczne z wyjątkiem ciast z dużą ilością bakalii. 2. Dodaj pozostałe składniki wg wybranego przepisu i dokładnie wyrób ciasto, a następnie pozostaw w cieple do wyrośnięcia. Piecz zgodnie z przepisem.