MIODY POLSKIE
Miód nektarowy lipowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy lipowy marki Miody Polskie to nektar, który powstaje z pożytków kwiatów lipowych. Ma on niezwykle przyjemny zapach. Miód lipowy jest przez wielu uznawany za najlepszy, najsmaczniejszy i najbardziej wartościowy gatunek miodu. Posiada on dużą zawartość olejków eterycznych i enzymów. Miód lipowy jest dodatkowo naturalnym produktem prozdrowotnym, wspierającym działanie górnych dróg oddechowych.
Miód lipowy w stanie płynnym przypomina olej, o kolorze jasnobursztynowym, niekiedy wzbogaconym nutką zieleni. Podczas krystalizacji zmienia konsystencję na drobnoziarnistą, zmieniając przy tym barwę na ciemnożółtą lub brunatną.
Miód lipowy w kuchni można wykorzystać:
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
**Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
Miód nektarowy lipowy.
Miód pszczeli tylko z polskiej pasieki.
Miód nektarowy lipowy
Miód lipowy
Miód lipowy