MIODY POLSKIE
Miód nektarowy wielokwiatowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy gryczany Miody Polskie charakteryzuje mocno wyczuwalny, kwiatowy aromat i piekący, ostry smak. Jest źródłem rutyny, białka, magnezu i żelaza. Niezwykle smaczny i zdrowy, przez co warto dodać go do codziennej diety.
Miód doskonale komponuje się z herbatą, kawą, mlekiem czy jako zdrowy zamiennik cukru w deserach. Jednak równie dobrze sprawdza się w kosmetyce - jako baza różnorodnych maseczek czy peelingów. Doskonale regeneruje skórę i łagodzi objawy trądziku.
Miód nektarowy gryczany posiada szereg właściwości prozdrowotnych:
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
** Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
Krystalizacja jest naturalnym procesem zachodzącym w miodzie.
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód pszczeli nektarowy akacjowy
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód nektarowy faceliowy
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w temperaturze pokojowej.