FORMAGIA
Ser Gorgonzola DOP
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miękki ser z przerostem niebiesko-zielonej pleśni.
Jest to ser AOP, wytwarzany z mleka krowiego we wspaniałej górskiej krainie w regionie Auvergne.
Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma pikantny zapach i ostry, czysty smak, w którym wyczuwa się zioła.
W serze występują kieszonki i żyłki szaro - niebieskiej pleśni.
W miarę upływu czasu skórka sera staje się lepka i pokrywa szaro - brązowymi pleśniami a smak staje się coraz bardziej intensywny.
Ser stołowy, doskonały na deskę serów, świetnie komponuje się z sałatkami z dodtakiem orzechów, cykorii i jabłek. Idealny do sosów i makaronów.
Ser Gorgonzola DOP
Ser pleśniowy Creamy Blue
Ser z niebieską pleśnią kremowy
Ser z niebieską pleśnią wyrazisty
Ser pleśniowy, błękitny
Ser pleśniowy, złocisty
Ser pleśniowy, srebrzysty
Ser pleśniowy, turkusowy
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Ser pleśniowy z przerostem niebeskiej pleśni
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Ser Gorgonzola piccante D.O.P.
Ser pleśniowy Danablu
Do szybkiego spożycia po otwarciu.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 6
31290 Villefranche de Lauragais France
LFO SAS 31290 Villefranche de Lauragais France
Marka | Unbranded |
Chroniona nazwa pochodzenia produktu