HOUSE OF ASIA
Grzyby Mun (suszone)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Grzyby mun Tao Tao to suszone grzyby, które mogą stanowić doskonałą opcję do potraw obiadowych. Grzyby mun wykorzystywane są bardzo często do zup i sosów, choć bywają również składnikami marynaty do mięs lub używane jako nadzienie do krokietów i rolad.
Suszone grzyby mun zapewniają posiłkom bardzo przyjemny, mocny aromat. Mają specyficzny smak, a po namoczeniu znacznie zwiększają swoją objętość. Grzybki mun regularnie spotykane są w potrawach azjatyckich.
Do czego można wykorzystać grzyby mun:
suszone grzyby Mun (nazwa polska: uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 56
g
inne
polski
Grzyby Mun (suszone)
Sos sojowy
Makaron sojowy chiński
Makaron ryżowy wstążki bezglutenowy
Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min., oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska
TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska
TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska
Tao Tao
Marka | Tao Tao |
Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do sajgonek, zup oraz innych potraw.
Tao Tao - Harmonia Smaków Tao Tao - tylko naturalne składniki
Kurczak z makaronem chińskim Tao Tao i grzybami Mun Tao Tao (dla 2 osób) Składniki: 100 g makaronu chińskiego Tao Tao, 25 g grzybów Mun Tao Tao, dwie piersi z kurczaka, 2 cebule, szklanka bulionu grzybowego, 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao, oliwa z oliwek, szczypior, pieprz, sól. Sposób przyrządzania: Grzyby Mun Tao Tao przygotować według przepisu. Do rozgrzanej oliwy dodać posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać piersi z kurczaka pokrojone w kostkę oraz grzyby Mun Tao Tao. Całość posolić i dusić ok. 1 godz., podlewając bulionem grzybowym. Makaron chiński Tao Tao przygotować według instrukcji na opakowaniu i pokroić w paski o długości 5 cm. Kurczaka z grzybami zdjąć z ognia, dodać makaron chiński Tao Tao i sos sojowo-grzybowy Tao Tao, doprawić do smaku, wymieszać i dodać szczypiorek. facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
Wyprodukowano w Chinach