... Ładowanie ...
Masło
Dodaj do ulubionych
LURPAK Duńskie Masło klasyczne 200 gLURPAKDuńskie Masło klasyczne200 g42,45 zł / kg
Super cena
8,499,99
Ważny do 16-09-2019
Ważny do 17-10-2019
Nowość
Dodaj do ulubionych
LURPAK Masło lekko solone BIO 200 gLURPAKMasło lekko solone BIO200 g39,95 zł / kg
Super cena
7,998,99
Ważny do 17-10-2019
Ważny do 11-10-2019
Nowość
Dodaj do ulubionych
LURPAK Masło czosnkowe 125 gLURPAKMasło czosnkowe125 g47,92 zł / kg
5,996,99
Ważny do 13-11-2019
Ważny do 12-10-2019
Ważny do 06-09-2019
1 szt.
8 szt.
Ważny do 27-09-2019
Ważny do 31-01-2020
Ważny do 10-09-2019
Ważny do 15-01-2020
Ważny do 09-09-2019
Ważny do 05-04-2021
Ważny do 05-09-2019
Ważny do 27-09-2019
Ważny do 10-09-2019
Ważny do 25-01-2020
Ważny do 01-11-2019
Ważny do 15-11-2019
W naszym dziale masło znajdziesz szeroki wybór producentów takich jak
  • Mlekovita
  • Kerrygold
  • Lurpak
  • Łaciate
  • President
  • Piątnica
oraz wiele innych znanych firm. W ofercie oprócz klasycznych maseł posiadasz także masło klarowane, które ze względu na swoją wysoką temperaturę dymienia doskonale nadaje się do smażenia. Ponadto nada Twoim potrawom delikatnego maślanego posmaku. Masła typu osełka są świetne jakościowo i smakują wspaniale ze świeżym pieczywem. Sprawdzą się także jako dodatek do ciast i kremów. Jeżeli poszukujesz nowych smaków, to ciekawą propozycją będą masła z dodatkami, takie jak
  • Lekko solone duńskie masło Lurpak
  • Masło Osełka z dodatkiem soli morskiej
  • Tradycyjne irlandzkie masło z ziołami i czosnkiem Kerrygold
Takie masła możesz wykorzystać jako dodatek to steka, dzięki czemu pogłębimy smak mięsa i nadamy potrawie odpowiedniego wykończenia. Po usmażeniu lub ugrillowaniu steka i podaniu go na talerz, wystarczy rozpuścić na wierzchu odrobinę masła ziołowego – i gotowe! możesz też przygotować bagietkę czosnkową. W tym celu potrzebne Ci będą bagietka, nóż i masło ziołowe. Bagietkę nacinasz w poprzek w równych odległościach co ok 2-3 cm, uważając przy tym by nie przeciąć jej do samego końca. Następnie w powstałe nacięcia wkładasz po kawałku masła i tak przygotowaną bagietkę wkładasz do rozgrzanego piekarnika. Po chwili masło się rozpuści, a bagietka zarumieni, tworząc smakowity duet. Danie to sprawdzi się świetnie jako przekąska lub np. dodatek do sałatki.