Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

31% taniej

Dodaj do ulubionych
LURPAK Duńskie Masło klasyczne 200 g
Ważny do 17-06-2021
Dodaj do ulubionych
LURPAK Duńskie Masło klasyczne lekko solone 200 g
Ważny do 21-06-2021
Dodaj do ulubionych
LURPAK Premium Miks Lekko Solony 200 g
Ważny do 12-06-2021
Dodaj do ulubionych
SOBBEKE Masło BIO 250 g
SOBBEKEMasło BIO250 g55,96 zł / kg
Darmowa DostawaAktywuj promocję
13,9916,49
Do koszyka
Ważny do 03-05-2021
Ważny do 16-05-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło Polskie Extra 200 g
Ważny do 22-05-2021
Dodaj do ulubionych
OSM ŁOWICZ Extra Masło bez laktozy 200 g
Ważny do 14-05-2021
Dodaj do ulubionych
OSM ŁOWICZ Extra Masło 200 g
Ważny do 05-05-2021
1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
ŁACIATE Masło extra 200 g
Ważny do 23-05-2021
Dodaj do ulubionych
SOBIK Osełka górska - masło extra 300 g
Ważny do 23-04-2021
Ważny do 13-07-2021
Ważny do 26-05-2021
Ważny do 23-04-2021
Dodaj do ulubionych
FINUU Klasyczne 350 g
Ważny do 07-06-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło extra osełka 300 g
Ważny do 02-05-2021
Dodaj do ulubionych
STRZAŁKOWO Masło extra kostka 250 g
Ważny do 30-04-2021
Dodaj do ulubionych
MLEKOVITA Masło Polskie Extra 100 g
Ważny do 21-05-2021
Dodaj do ulubionych
KERRYGOLD Masło solone 200 g
Ważny do 13-07-2021
Ważny do 18-05-2021
Ważny do 18-05-2021
Dodaj do ulubionych
ZIEMBIŃSKI Masło 200 g
Ważny do 22-04-2021
Dodaj do ulubionych
POLMLEK Masło extra osełkowe 300 g
Ważny do 04-05-2021

Oferty

W naszym dziale masło znajdziesz szeroki wybór producentów takich jak
  • Mlekovita

  • Kerrygold

  • Lurpak

  • Łaciate

  • President

  • Piątnica

oraz wiele innych znanych firm. W ofercie oprócz klasycznych maseł posiadasz także masło klarowane, które ze względu na swoją wysoką temperaturę dymienia doskonale nadaje się do smażenia. Ponadto nada Twoim potrawom delikatnego maślanego posmaku. Masła typu osełka są świetne jakościowo i smakują wspaniale ze świeżym pieczywem. Sprawdzą się także jako dodatek do ciast i kremów. Jeżeli poszukujesz nowych smaków, to ciekawą propozycją będą masła z dodatkami, takie jak
  • Lekko solone duńskie masło Lurpak

  • Masło Osełka z dodatkiem soli morskiej

  • Tradycyjne irlandzkie masło z ziołami i czosnkiem Kerrygold

Takie masła możesz wykorzystać jako dodatek to steka, dzięki czemu pogłębimy smak mięsa i nadamy potrawie odpowiedniego wykończenia. Po usmażeniu lub ugrillowaniu steka i podaniu go na talerz, wystarczy rozpuścić na wierzchu odrobinę masła ziołowego – i gotowe! możesz też przygotować bagietkę czosnkową. W tym celu potrzebne Ci będą bagietka, nóż i masło ziołowe. Bagietkę nacinasz w poprzek w równych odległościach co ok 2-3 cm, uważając przy tym by nie przeciąć jej do samego końca. Następnie w powstałe nacięcia wkładasz po kawałku masła i tak przygotowaną bagietkę wkładasz do rozgrzanego piekarnika. Po chwili masło się rozpuści, a bagietka zarumieni, tworząc smakowity duet. Danie to sprawdzi się świetnie jako przekąska lub np. dodatek do sałatki.