W naszym sklepie przygotowaliśmy dla Państwa ofertę
chrupiących przekąsek, które doskonale sprawdzają się podczas spotkań z przyjaciółmi lub jako szybka przekąska.
Polecamy zatem ich różne rodzaje
- włoskie paluszki z ciasta chlebowego
- klasyczne, solone paluszki
- precelki
- krakersy
- popcorn
- sucharki.
Chrupiące paluszki są świetne jako samodzielny przysmak, ale doskonale łączą się z rozmaitymi sosami, dipami czy salsą na przykład z pomidorów.
Taki dodatek może zmienić w coś bardziej wykwintnego krakersy czy sucharki. Propozycja ich podania to na przykład chrupiące krakersy z porcją warzywnej salsy lub pastą z avocado. Świetną, wytrawną kompozycją są krakersy ozdobione łyżką białego sera i kawałkiem wędzonego łososia. Słone przekąski są bardzo uniwersalne, dlatego warto by zawsze paczka znajdowała się w domowych zapasach.
Jeśli szukasz czegoś mniej oczywistego – również możemy coś zaproponować.
Grissini, czyli włoskie paluszki z chrupiącego ciasta to mniej oczywista, ale równie pyszna przekąska. Warto ich spróbować – w klasycznej formie lub z aromatycznymi dodatkami. Paluszki mogą być wzbogacone o smak ziół – rozmarynu, ziół prowansalskich lub innych dodatków, takich jak na przykład czosnek, pomidory czy zielona cebulka. Dla odmiany zachęcamy do spróbowania słodkiej wersji – z miodem i cynamonem też smakują wybornie!