dynia (50%)
warzywa w zmiennych proporcjach 49% (marchew żółta, marchew pomarańczowa, papryka żółta, pietruszka, seler)
prażone pestki dyni (1%)
Seler: Zawiera
Składnik pokarmowy | w 100 g | w porcji 150 g | % RWS* na porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 161 kJ / 39 kcal | 245 kJ / 59 kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,7 g | 1,1 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 4,9 g | 7,4 g | 3% |
w tym cukry | 2,0 g | 3,0 g | 3% |
Białko | 1,6 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0,08 g | 0,1 g | 2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu. |
Typ: Zamrażać
Maks. temp. °C: -6
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
1. Bez rozmrażania. Zupę krem z żółtych warzyw (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z prażonymi pestkami dyni) wsypać do około 500 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej. 2. Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Gotową zupę podawać z prażonymi pestkami dyni dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami szałwii.
450
g
Waga brutto: 461
Wymiar liczbowy: 450
Jednostka (specyficzna): Gramów
3
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Typ: Zgrzewane
Kraj produkcji: Polska
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Zupa krem daje wiele możliwości! Możesz przyrządzić ją tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Zupa serowa z pikantnymi płatkami Do żółtego kremu dodaj starty, ostry ser, mleko i podaj z podsmażonymi na patelni pikantnymi płatkami serowymi. Koperkowy krem kurkowy Do przyrządzonej zupy dodaj podgotowane kurki i koperek. Kolejny pomysł? Dodaj do gotowego kremu czubatą łyżkę żółtej pasty curry, puszkę kukurydzy i posiekany seler naciowy. Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
prażone pestki dyni w saszetce
warzywa do zmiksowania
użyj blendera
gotowa w 15 minut
Proste Historie
Marka: Proste Historie
Marka: Iglotex
Nazwa funkcjonalna: Zupa krem z żółtych warzyw
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Wyprodukowano w Polsce
Iglotex SA ul. Leśna 2 83-220 Skórcz Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 Infolinia 801 801 188 prostehistorie.com.pl
+48585824259
801801188
prostehistorie.com.pl