HORTEX
Kalafior mrożony
Cena przed obniżką: 10,59 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Marki Proste Historie nie trzeba nikomu przedstawiać. Ten producent od początku działalności dostarcza najwyższej jakości produktów. Kalafior mrożony Proste Historie jest jednym z nich. Do jego przygotowania wystarczy tylko woda i kilkanaście minut. Warzywa zostały zamrożone od razu po zerwaniu, dzięki czemu doskonale zachowały swój smak i jędrność. Kalafior mrożony Proste Historie jest ponadto bardzo delikatny w smaku i chrupiący. Idealnie nadaje się jako szybka i zdrowa przekąska lub jako dodatek do sałatek czy obiadu lub kolacji. Przekonaj się o jakości jego smaku!
mrożony tuż po zebraniu
100 % polskich warzyw
różyczki kalafiora (100 %)
Produkt może zawierać seler.
Wymiar liczbowy 450
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torba |
Waga brutto 461
g
Średnia miara (e)
3
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Kalafior mrożony
Cena przed obniżką: 10,59 zł
Ryż w 100% z kalafiora
Kalafior mrożony
Kalafior różyczki
Słodkie truskawki
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Słodkie maliny
Cena przed obniżką: 18,99 zł
Warzywa na patelnię orientalne
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Frytki proste do piekarnika
Cena przed obniżką: 9,75 zł
Owoce lasów i sadów
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Warzywa na patelnię po włosku
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Soczyste wiśnie bez pestek
Cena przed obniżką: 13,99 zł
Frytki karbowane do piekarnika
Cena przed obniżką: 10,99 zł
Warzywa na patelnię po polsku
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Frytki cienkie do piekarnika
Cena przed obniżką: 11,15 zł
Warzywa na patelnię po hiszpańsku
Cena przed obniżką: 8,49 zł
Warzywa na patelnię po meksykańsku
Cena przed obniżką: 8,49 zł
Zupa krupnik polski z kaszą jęczmienną
Cena przed obniżką: 7,99 zł
Zielone brokuły różyczki
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Chrupiące fryteczki
Cena przed obniżką: 5,95 zł
Owoce na kompot domowy
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Sposób na chrupiący kalafior: Zamrożony kalafior wyjąć z opakowania i włożyć do garnka. Następnie kalafior zalać wrzątkiem, odczekać 3 minuty i odcedzić. Gotowy kalafior można użyć do sałatek lub podsmażyć na patelni z dodatkiem masła.
Gotować we wrzątku(Od postaci zamrożonej):1. Bez rozmrażania. Kalafior wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła. 2. Następnie kalafior delikatnie przemieszać, aby nie przylegał do dna. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić. 3. Gotowy kalafior można polać roztopionym masłem z bułką tartą.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
Proste Historie
Marka | Iglotex |
Marka | Proste Historie |
Chrupiący kalafior to lekki i dietetyczny dodatek do dań głównych, zup warzywnych i zup kremów. Ma delikatny, ale charakterystyczny smak i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Można go opiekać, gotować i dodawać do potraw duszonych – za każdym razem smakuje rewelacyjnie!
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Różyczki kalafiora dają wiele możliwości! Możesz je przyrządzić tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Kalafior po polsku Ugotowane różyczki polej masłem z bułką tartą, posyp pokrojonym, ugotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Kalafior z orzechami i sosem pleśniowym Ugotowany kalafior podaj z sosem z sera pleśniowego i posyp orzechami włoskimi. Kolejny pomysł? Rozpuść masło, dodaj czosnek, otartą skórkę cytryny. Ugotowany kalafior polej sosem i posyp parmezanem.