FRISCO FRESH
Banany kiść 4-6 szt.

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Banany kiść 4-6 szt.
Marchew luz
Pomidory malinowe 3-4szt.
Avocado Hass dojrzałe
Cebula 5-8 szt.
Ogórki krótkie 2-4 szt.
Papryka czerwona 2-4 szt.
Ogórki gruntowe
Imbir świeży kłącze 1 szt.
Cena przed obniżką: 4,99 zł
Rzodkiewka pęczek
Jabłka Ligol 4 szt.
Pomidory Cherry
Ziemniaki kremowe
Dynia Hokkaido
Natka pietruszki - pęczek
Cukinia zielona 2-3 szt.
Pieczarki białe - opakowanie
Banany Premium Chiquita - dojrzałe
Borówka amerykańska opakowanie
Ziemniaki
Cena przed obniżką: 6,99 zł
72% taniej
Cytryny drobne
Jabłka Szampion 3-4 szt.
Cukier biały
Woda mineralna niegazowana
Najniższa cena: 9,54 zł
Czosnek 1 główka
Włoszczyzna
Cena przed obniżką: 5,99 zł
Szczypiorek - pęczek
Koperek - pęczek
Winogrona jasne
Papryka słodka Ramiro 2-5 szt.
Czosnek biały 1 główka Polski
Cena przed obniżką: 2,49 zł
Cytryna siatka
Gruszka Konferencja 3-5 szt.
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Niegazowany woda źródlana
Pomidory daktylowe mini
Szczypior Parade - pęczek
Mięso mielone z łopatki wieprzowej
Cena przed obniżką: 12,59 zł
Limonka 1szt.
Śliwki deserowe krajowe ciemne
Pomidory krajowe 3-4 szt. tacka
Mandarynki deserowe ekstra
Sok 100% Pomarańcza
Najniższa cena: 6,99 zł
Sałata lodowa
Ziemniaki bataty słodkie 2-5 szt
Papryka czerwona 1 szt.
Pietruszka luz
Jabłka Deserowe 4-6 szt.
Cena przed obniżką: 5,49 zł
Cebula czerwona 3-5 szt.
Cena przed obniżką: 4,99 zł
Włoszczyzna łamana krajowa
Por
Sałata masłowa
Worki na śmieci z taśmą 60l 10 szt.
Najniższa cena: 7,19 zł
Naturalna woda źródlana niegazowana
Najniższa cena: 11,94 zł
Kalafior
Szpinak Baby
Grejpfrut czerwony 2 szt.
Rukola
Papryka zielona 1-2 szt.
Papryka MIX - tricolor
Pomarańcze sokowe 4-7 szt.
Makaron Corals - kolanko
Makaron Fidellini - nitka
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Makaron Fusilli Integrale - świderki pełnoziarniste
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Pomidory w kawałkach z bazylią
Pomidory w kawałkach
Makaron Cannelloni - duża rurka
Pomidory koktajlowe
Oliwa z oliwek extra virgin
Przecier pomidorowy śródziemnomorski
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: 100g mąki do makaronu Primo Gusto, odrobina ciepłej wody, opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin. Przygotowanie: Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece Tel: (+30)210 5190180, Fax: (+30)210 5190242 www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl
Primo Gusto
| Marka | Primo Gusto |
Green Dot
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.
Znajdź nas na Facebook
Przepis na włoskie wstążki Składniki (jedna porcja): - 100 g mąki do makaronu Primo Gusto - odrobina ciepłej wody - opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin Przygotowanie: Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć. - Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny. - Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo. - Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.