DIAMANT
Cukier biały kostka
Najniższa cena: 7,95 zł
33% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier dekoracyjny typ gruba rafinada, to cukier o dużych śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
Cukier biały kostka
Najniższa cena: 7,95 zł
33% taniej
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Najniższa cena: 14,99 zł
33% taniej
Cukier drobny
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 10,59 zł
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier puder
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Najniższa cena: 5,99 zł
Cukier biały kostka
Najniższa cena: 7,95 zł
33% taniej
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Najniższa cena: 7,79 zł
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Najniższa cena: 14,99 zł
33% taniej
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Najniższa cena: 11,15 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier kokosowy BIO
Najniższa cena: 13,79 zł
Cukier kandyz kruszony
Najniższa cena: 7,99 zł
Cukier kandyz lodowy
Najniższa cena: 5,99 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Najniższa cena: 17,95 zł
47% taniej
Cukier żelujący 1:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 5,15 zł
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym miejscu.
Kruche ciasteczka maślane z cukrem: 400 g mąki, 200 g masła, 250 g cukru pudru Diamant, 1 duże jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki soli, starta skórka z 1 cytryny.
Do posypania: 100 g cukru Diamant Gruba Rafinada, 1 żółtko.
Masło i cukier puder ubić mikserem na gładką, puszystą masę, dodać jajko i ponownie ubić. Następnie dosypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i skórką cytrynową. Ciasto wyrobić na gładką masę i odstawić na 2 godziny do schłodzenia w lodówce. Potem wyjąć i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Wycinać ciasteczka, każde posmarować żółtkiem i obficie po wierzchu posypać grubym cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto przez 10-15 minut w temp. 180 °C.
Rada: zamiast skórki cytrynowej można dodać rozdrobnioną laskę wanilii.
Cukier biały kat. 1
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Cukier Diamant Gruba Rafinada to biały cukier o dużych, śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
grube, śnieżnobiałe kryształy
Diamant
Marka | Diamant |