Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Creme Brulee z rumem. Kultowy francuski deser, ikona francuskiej gastronomii.
W szklanym słoiczku znajduje się pyszny krem na bazie żółtek świeżych jajek oraz słodkiej śmietanki.
Wysoka zawartość śmietanki w kremie Rians (57%) zapewnia znakomity smak i kremową konsystencję.
Krem nasączany rumem z Gwadelupy - dla amatorów deserowych specjałów z odrobiną alkoholu.
Do kremu dołączona jest torebka z doskonałymi płatkami karmelu (zazwyczaj jest to brązowy cukier).
Krem 96g: śmietanka(57%), mleko odtłuszczone, świeże jaja (11%), cukier, rum z Gwadelupy ( 3%), żółtka świeżych jaj.
Przybranie 4g: płatki karmelowe (syrop glukozowy, cukier).
Przechowywać w temp.: od + 0 °C do + 7 °C..
Przygotowanie deseru: Krem należy posypać płatkami karmelowymi i przypalić je od góry specjalnym palnikiem do creme brulee, aż do uzyskania szklistej powierzchni przypalonego karmelu. Krem można przypalić także poprzez funkcję grill w piekarniku lub mikrofali.
Uwaga: nie należy podgrzewać kremu w słoiczku; chodzi o przypalenie od góry karmelu tak aby uzyskać efekt przypalonej skorupki.