Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liofilizowany jarmuż w proszku to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż jego świeży odpowiednik.
Jarmuż jest znakomitym źródłem żelaza, dlatego szczególnie polecany jest osobom cierpiącym na jego niedobór. Zawiera też dużo witamin z grupy B, dzięki czemu wspiera pracę układu nerwowego. Obecna w jarmużu witamina K bierze udział w procesie krzepnięcia krwi. Ponadto jest on cennym źródłem luteiny, zeaksantyny oraz beta-karotenu, który przyczynia się do ochrony przed drobnoustrojami, ma działanie antyoksydacyjne, a także korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku i systemu immunologicznego.
Kraj pochodzenia: Polska
100% sproszkowanego jarmużu liofilizowanego
zawiera: zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, soja, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, sezam, mięczaki i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze do 30 st C.
Liofilizowane warzywa można dodawać do smoothies, kasz, napojów lub dań funkcjonalnych. Porcja wynosi od 1 do 2 łyżeczek (5-10 g).