Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb pszenno-żytni wypiekany na naturalnym zakwasie. Ceniony za prozdrowotne właściwości kaszy jaglanej, babki płesznik i siemienia lnianego. Jest lekkostrawny i zawiera dużą ilość bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na odporność organizmu oraz poprawiają trawienie. Jest to zasługa długiej 24-godzinnej fermentacji ciasta. Osoby szczególnie zwracające uwagę na swoją dietę z pewnością docenią jego właściwości zdrowotne, ale i smakowe.
mąka pszenna 37,3 %, woda, naturalny zakwas żytni 18,6 % (mąka żytnia 62,5%, woda), kasza jaglana 7,7 %, nasiona siemienia lnianego, mąka żytnia 2,7 %, mieszanka piekarnicza (gluten pszenny, mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy), sól, babka płesznik, drożdże.
Produkt może zawierać orzechy, sezam oraz mleko i produkty pochodne.
Mimo zachowania najwyższej staranności podczas kontroli produkt może zawierać zanieczyszczenia organiczne: części łodygi, łuski ziarna. Produkt przeznaczony dla ogółu konsumentów z wyjątkiem osób cierpiących na alergię lub nietolerancję na któryś ze składników oraz dzieci poniżej lat 3 i niemowląt.
Mimo zachowania najwyższej staranności podczas kontroli produkt może zawierać zanieczyszczenia organiczne: części łodygi, łuski ziarna. Produkt przeznaczony dla ogółu konsumentów z wyjątkiem osób cierpiących na alergię lub nietolerancję na któryś ze składników oraz dzieci poniżej lat 3 i niemowląt.
Produkt do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.