SEKO
Śledzik na okrągło po kaszubsku
Najniższa cena: 8,85 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Solone filety śledziowe bez skóry z niewielkim dodatkiem oleju roślinnego, z posmakiem i aromatem wędzonki.
100 % dziko żyjąca ryba
Śledzik na okrągło po kaszubsku
Najniższa cena: 8,85 zł
Śledzik na okrągło po myśliwsku
Najniższa cena: 8,85 zł
Koreczki śledziowe po kaszubsku
Koreczki śledziowe po giżycku
Płaty śledziowe ala Bismarck
Filety śledziowe a'la Matjas solone- wiaderko
Płaty śledziowe smażone w zalewie octowej
Śledź w galarecie z warzywami
Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
Najniższa cena: 7,69 zł
Pasta kanapkowa jajeczna ze szczypiorkiem
Najniższa cena: 3,29 zł
Śledzik na raz w oleju z cebulką
Najniższa cena: 3,95 zł
Sałatka polska - tradycyjna warzywna
Najniższa cena: 3,39 zł
Filety śledziowe w sosie śmietanowym
Najniższa cena: 7,89 zł
Filety śledziowe wiejskie z cebulką
Najniższa cena: 17,99 zł
Filety śledziowe a'la Matjas w oleju
Najniższa cena: 8,49 zł
Tuńczyk w kawałkach w oleju roślinnym
Pasta kanapkowa jajeczna z kurkami
Pasta kanapkowa z łososia ze szczypiorkiem
Pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami
Pasta kanapkowa z tuńczyka
Pasta kanapkowa rybna z krewetką
Pasta kanapkowa z awokado i limonką
Śledzik na raz w sosie śmietanowym
Śledzik na raz w sosie koperkowym
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +7 °C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 7
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Lisner
Marka | Lisner |
Wypróbuj przepis. Polecam! Michel Moran. Śledź a'la Matjas na piklowanym ogórku i jabłkach z kruszonką z pumpernikla. Składniki: - filety śledziowe a'la Matjas z delikatną nutą wędzenia Lisner - 160 g; - kwaśna śmietana - 1 łyżka; - ogórek - 1 szt.; - ocet winny, biały - 3 łyżki; - cukier - 2 łyżki; - kurkuma mielona - 1 szczypta; - jabłko - 1 szt.; - pumpernikiel - 4 mate kromki; - koperek; - rzodkiewka; - świeża bazylia; - oliwa szczypiorkowa (2 łyżki pokrojonego szczypiorku, 6 łyżek oliwy z oliwek). Ogórek pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry. Z cukru, octu i kurkumy przygotuj marynatę, dodaj ogórki i zamarynuj. Pumpernikiel posiekaj nożem bardzo drobno i przełóż do miseczki. Jabłka pokrój w słupki i przełóż do zimnej wody z dodatkiem soku z cytryny, aby nie ściemniały. Szczypiorek zmiksuj z olejem i przetrzyj przez sitko. Filety śledzia Lisner pokrój na 4 części. Ogórka odcedź z marynaty i ułóż na talerzach, dodaj kawałki śledzika, posyp kruszonką z pumpernikla, dodaj jabłka, kwaśną śmietanę, dekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewki. Dopraw całość solą i pieprzem, dekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Obszar połowu ryb Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.