Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Solone filety śledziowe bez skóry z niewielkim dodatkiem oleju roślinnego, z posmakiem i aromatem wędzonki.
100 % dziko żyjąca ryba
95 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, stabilizator: glukonian sodu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, kwas jabłkowy; cukier, ekstrakt buraka ćwikłowego, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: benzoesan sodu]
olej rzepakowy
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia
Produkt może zawierać: skorupiaki, seler oraz soję.
Wymiar liczbowy 160
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Okładka |
Waga brutto 198
g
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +7 °C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 7
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Wypróbuj przepis. Polecam! Michel Moran. Śledź a'la Matjas na piklowanym ogórku i jabłkach z kruszonką z pumpernikla. Składniki: - filety śledziowe a'la Matjas z delikatną nutą wędzenia Lisner - 160 g; - kwaśna śmietana - 1 łyżka; - ogórek - 1 szt.; - ocet winny, biały - 3 łyżki; - cukier - 2 łyżki; - kurkuma mielona - 1 szczypta; - jabłko - 1 szt.; - pumpernikiel - 4 mate kromki; - koperek; - rzodkiewka; - świeża bazylia; - oliwa szczypiorkowa (2 łyżki pokrojonego szczypiorku, 6 łyżek oliwy z oliwek). Ogórek pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry. Z cukru, octu i kurkumy przygotuj marynatę, dodaj ogórki i zamarynuj. Pumpernikiel posiekaj nożem bardzo drobno i przełóż do miseczki. Jabłka pokrój w słupki i przełóż do zimnej wody z dodatkiem soku z cytryny, aby nie ściemniały. Szczypiorek zmiksuj z olejem i przetrzyj przez sitko. Filety śledzia Lisner pokrój na 4 części. Ogórka odcedź z marynaty i ułóż na talerzach, dodaj kawałki śledzika, posyp kruszonką z pumpernikla, dodaj jabłka, kwaśną śmietanę, dekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewki. Dopraw całość solą i pieprzem, dekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Lisner
Marka | Lisner |
Obszar połowu ryb Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.
ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań