OCELIO
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bezglutenowa Mieszanka do wypieku ciast marki Ocelio to doskonała propozycja dla wielbicieli słodkości. Dzięki odpowiednio dobranym proporcją mąki ryżowej i ziemniaczanej oraz dodatkiem m.in skrobii ziemniaczanej zachowuje idealną konstystencję.
bezglutenowa
mąka ryżowa
skrobia tapiokowa
skrobia ziemniaczana
mąka gryczana biała
skrobia kukurydziana
mielona łuska babki płesznik
emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i diacetylowinowym
Produkt bezglutenowy
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1032
kg
polski
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Mąka z zielonego grochu bezglutenowa BIO
Mąka owsiana bezglutenowa BIO
Tortilla z płatkami owsianymi i mąką kukurydzianą (3 szt.)
Najniższa cena: 16,99 zł
Tortilla wielozbożowa bezglutenowa (3 szt.)
Najniższa cena: 16,99 zł
Gnocchi z nadzieniem truflowym bezglutenowe
Najniższa cena: 12,75 zł
Gnocchi z nadzieniem pomidorowym z mozarellą bezglutenowe
Najniższa cena: 12,75 zł
Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe
Gnocchi ryżowe bezglutenowe
Gnocchi ziemniaczane ze szpinakiem bezglutenowe
Gnocchi ziemniaczane z pomidorami bezglutenowe
Makaron kukurydziany cornetti rigati (kolanka) bezglutenowy 500g
Makaron kukurydziany conchiglie (muszelki) bezglutenowy 500g
Kaszka kukurydziana (polenta) bezglutenowa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Znak przekreślonego kłosa - PL-110-008
Przepis na bezglutenowe pierogi 300 g mieszanki piekarniczej uniwersalnej, 40 g oleju (ok. 4 łyżki), pół łyżeczki soli, 250 ml gorącej wody (1 szklanka). Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, zagnieść i cienko rozwałkować. Można podsypać stolnicę oraz wałek mieszanką uniwersalną. Następnie wykrawać krążki np. za pomocą szerokiej szklanki, nałożyć dowolny farsz i uformować pierogi zlepiając ranty ciasta. Pierogi układać jeden obok drugiego, tak, żeby się nie dotykały. Ulepione pierogi wrzucić porcjami do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gotować ok. 1 minutę od czasu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu odcedzić z nadmiaru wody i podawać z ulubionymi dodatkami.
Ocelio
Marka | Ocelio |
Znak przekreślonego kłosa