ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka Basia z Orkiszu powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz, to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Jego ziarna cechuje naturalne bogactwo białka, witaminy B1, błonnika oraz składników mineralnych, takich jak żelazo, fosfor i magnez.
Mąka Basia z Orkiszu nadaje się doskonale do codziennego wypieku domowego chleba, bułeczek czy ciasteczek.
Ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem domowego pieczywa w gronie rodziny!
100% orkiszu
naturalne źródło minerałów***, witamin**** i błonnika
najlepsza do wypieku domowego chleba
***Fosfor, magnez, żelazo, cynk
****Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy)
naturalne źródło minerałów, witamin i błonnika
**Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy)
mąka orkiszowa
Wymiar liczbowy 900
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 902
g
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Mąka pszenna pełnoziarnista
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Mąka tortowa extra (typ 405)
Mąka wrocławska - do naleśników (typ 500)
Mąka pszenna chlebowa (typ 680)
Mąka pszenna - do biszkoptów i tortów (typ 400)
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
ul. Serbska 4 61-696 Poznań
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań
Basia
Marka | Basia |
Mąka Basia z Orkiszu powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz, to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Jego ziarna cechuje naturalne bogactwo białka, witaminy B1, błonnika oraz składników mineralnych, takich jak żelazo, fosfor i magnez. Mąka Basia z Orkiszu nadaje się doskonale do codziennego wypieku domowego chleba, bułeczek czy ciasteczek. Ciesz się niepowtarzalnym smakiem i aromatem domowego pieczywa w gronie rodziny!
Chleb orkiszowo-pszenny na zakwasie - 200 g zakwasu orkiszowego - 340 g Mąki Basia z Orkiszu - 150 g Mąki Basia Extra Wypiek - 320 g wody - 5 g soli - mieszanka ziaren do posypania Z podanych w przepisie składników starannie zagniatamy elastyczne ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Przegniatamy ciasto i odstawiamy na kolejną godzinę. Następnie formujemy bochenek i odkładamy do ponownego wyrośnięcia. Nacinamy na wierzchu, posypujemy mąką i ziarnami (według uznania) i pieczemy w zaparowanym piekarniku około 30 minut w 230°C. Smacznego! Chcesz się dowiedzieć jak przygotować zakwas? Wejdź na naszą stronę www.mojabasia.pl