DELECTA
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Najniższa cena: 7,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku/ Cake mix for home baking.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesame seeds.
12 szt.
prosty skład
nie zawierają konserwantów
mąka pszenna
cukier
drożdże piekarskie w proszku 2,9 %
sól
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 340
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 354
g
12
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 650 g produktu po przygotowaniu (12 porcji).
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,75 zł
27% taniej
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,49 zł
Piernik korzenny z miodem
Najniższa cena: 10,49 zł
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,99 zł
0% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
27% taniej
Babeczki o smaku truskawkowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
Babeczki o smaku czekoladowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,15 zł
Biszkopt - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto kruche klasyczne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,59 zł
7% taniej
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Najniższa cena: 8,75 zł
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO (mieszanka)
Ciasto kruche bezglutenowe
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
Fajny pisak XXL - biały
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny pisak XXL - czerwony
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny pisak XXL - zielony
Najniższa cena: 3,99 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,89 zł
Fajny pisak XXL - żółty
Najniższa cena: 3,99 zł
Soda oczyszczona
Kolorowe mini piegi - do dekoracji ciast i deserów
Najniższa cena: 3,15 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,35 zł
27% taniej
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,39 zł
Lukier zielony dekoracyjny
Najniższa cena: 2,49 zł
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 2,49 zł
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 9,99 zł
22% taniej
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis Przygotuj: Do ciasta: 1 jajo, 150 ml ciepłego mleka, 50 g masła lub margaryny Do nadzienia: 50 g masła lub margaryny, 50 g cukru, 5 g cynamonu Sposób przygotowania: Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki). Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości). Przygotuj nadzienie: masło, cukier i cynamon ucieraj łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/ stolnicę i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 45 cm, posmaruj nadzieniem całe ciasto. Zwiń jak roladę (w rulon), pokrój ostrym nożem na 12 równych części, umieść w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Wstaw ślimaczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180°C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania ślimaczków). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180°C piecz ok. 23 min - do zarumienienia. Ślimaczki drożdżowe inaczej... Zamiast cynamonowego nadzienia możesz użyć: 4-5 łyżek ulubionej marmolady Nadzienia serowego: 300 g sera białego mielonego, 30 g cukru waniliowego, 30 g cukru, 1 żółtko - wszystko wymieszaj razem do uzyskania gładkiej konsystencji. Nadzienia budyniowego z rodzynkami: budyń waniliowy lub śmietankowy 40 g, 30 g cukru, 350 ml mleka, 50 g rodzynek. Budyń ugotuj w 350 ml mleka z cukrem. Do gorącego budyniu dodaj rodzynki. Odstaw do ostygnięcia 4-5 łyżek kremu czekoladowo orzechowego
Delecta
Marka | Delecta |
Podmarka Takie to proste
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków