KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Goździki całe Kamis to świąteczna przyprawa, która nadaje lekko pikantnego smaku takim potrawom jak śledzie, kompot z suszu, pierniki czy pasztet. Całe goździki wykorzystasz także do dekoracji – pomarańcza nadziana nasionami nie tylko pięknie wygląda, ale i zniewalająco pachnie.
Goździki całe Kamis 8 g
starannie wyselekcjonowane
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
pąki kwiatowe drzewa goździkowego, a ich ważnym składnikiem jest olejek eteryczny. Ten z kolei jest źródłem substancji aktywnej zwanej eugenolem. Aż 95% olejku goździkowego to właśnie eugenol.
Wymiar liczbowy 8
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do indyka
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Starannie wyselekcjonowane dla zapewnienia pełni smaku i aromatu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Gruszka w czerwonym winie Przygotowanie 30 min. + czas marynowania, Gotowanie 10 min., Porcje 4 Składniki: 4 twarde gruszki 500 ml czerwonego wytrawnego wina ½ szklanki cukru 100 ml octu winnego z czerwonego wina 6 goździków Kamis 1 kora cynamonu 1. Do wąskiego wysokiego rondelka/garnka wlej wino, dodaj ocet, cukier, goździki, oraz cynamon, doprowadź do wrzenia. 2. Dodaj obrane przekrojone na pół, wydrążone gruszki, gotuj 5 min na wolnym ogniu, następnie wystudź i odstaw razem z winem w chłodne miejsce na kilkanaście godzin. 3. Idealne jako dodatek do pasztetów, serów oraz do pieczonych mięs i drobiu.