KOTANYI
Kardamon mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kardamon owoce Kamis jest egzotyczną przyprawą, którą można dodawać do dań słodkich i wytrawnych. W smaku jest korzenny i ma wyraźną cytrusową nutę, dlatego świetnie pasuje do ciast, napojów, a także mięsa. Z owoców kardamonu należy wyjąć nasiona – do potraw dodaje się je w całości lub po rozdrobnieniu.
Kardamon cały - owoce 7g Kamis
zbierane ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku i aromatu
Kardamon mielony
Kardamon mielony
Kardamon mielony BIO
Kardamon owoce
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 1,85 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 1,85 zł
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 5,49 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Ketchup łagodny
Najniższa cena: 8,75 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,79 zł
Goździki całe (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Papryka wędzona słodka mielona
Papryka słodka mielona
Posypka wędzone chrupnięcie
Posypka bomba umami
Posypka bajglowa do wszystkiego
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Ciasto z mango Składniki: 400 ml mleka kokosowego 4 owoce kardamonu Kamis 25 g żelatyna 100 g orzechów nerkowca 2 ½ łyżki brązowego cukru ½ łyżeczki imbiru 75 g masła 100 g herbatników 3 dojrzałe mango 200 ml jogurtu greckiego 3 łyżki miodu Sposób przygotowania: 1. Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj ziarna wyjęte z owoców kardamonu, gotuj w rondelku na wolnym ogniu aż zredukuje się o połowę. pod koniec dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. 2. Orzechy nerkowca zmiksuj drobno z cukrem, imbirem i masłem, dodaj drobno pokruszone herbatniki dokładnie wymieszaj. 3. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę orzechową, dokładnie ubij, wstaw do lodówki na kilka minut do schłodzenia. 4. Obrane mango zmiksuj z jogurtem i miodem, dodaj mleko kokosowe, dokładnie wymieszaj. Wylej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok 2 godz.
Zapakowano w Polsce
Przyprawa jest zamknięta w małych torebkach. Kardamon ma intensywny korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, ryb i drobiu. Można go stosować w całości rozdrobniony lub w formie zmielonej.
PodmarkaSpecialite
Nazwa funkcjonalnaKardamon
Wariantowoce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów