AVIKO Noisettes
Kulki ziemniaczane mrożone
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Polskie kartofle grubo ciosane w stylu “steakhouse”, ale z pożywną skórką! Podsmażane wyłącznie na oleju słonecznikowym, z dołączonymi do każdego opakowania aromatycznymi przyprawami w osobnej saszetce. Kartofle idealne dla wszystkich kochających smak ziemniaka ze skórką, poszukujących niebanalnych przekąsek ziemniaczanych oraz wielbicieli chrupiących dodatków do dań obiadowych!
100 % polskich ziemniaków
przyprawa do kartofli w saszetce
polskie smaki
produkt bezglutenowy
ziemniaki (93 %)
olej słonecznikowy
mieszanka przyprawowa w saszetce (0,8 %): przyprawy i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (kolendra, papryka słodka, majeranek, czosnek, cebula, koper, cząber, pieprz czarny, kminek)
sól
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 600
Torba | Nadające się do recyklingu |
Wypełnienie opakowania | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
g
Średnia miara (e)
Dbaj o naturę! - Wrzuć do żółtego pojemnika
3
Opakowanie 600 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Kulki ziemniaczane mrożone
Cząstki ziemniaczane ze skórką
Talarki ziemniaczane
Kartofle ze skórką grubo ciosane
Placki ziemniaczane mrożone
Ciasto ziemniaczane w kształcie minionków
Słodkie maliny
Cena przed obniżką: 18,99 zł
Słodkie truskawki
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Warzywa na patelnię orientalne
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Frytki cienkie do piekarnika
Cena przed obniżką: 11,15 zł
Frytki proste do piekarnika
Cena przed obniżką: 9,75 zł
Warzywa na patelnię po włosku
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Frytki karbowane do piekarnika
Cena przed obniżką: 10,99 zł
Soczyste wiśnie bez pestek
Cena przed obniżką: 13,99 zł
Owoce lasów i sadów
Cena przed obni żką: 11,99 zł
Zupa krupnik polski z kaszą jęczmienną
Cena przed obniżką: 7,99 zł
Warzywa na patelnię po meksykańsku
Cena przed obniżką: 8,49 zł
Chrupiące fryteczki
Cena przed obniżką: 5,95 zł
Zielone brokuły różyczki
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Warzywa na patelnię po hiszpańsku
Cena przed obniżką: 8,49 zł
Warzywa na patelnię po polsku
Cena przed obniżką: 9,29 zł
25% taniej
Pierogi z serem
Cena przed obniżką: 11,49 zł
Przed przyrządzeniem kartofli grubo ciosanych wyjmij z opakowania saszetkę z przyprawami. W piekarniku: Porcję zamrożonych kartofli rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piecz 15-20 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia kartofle kilkakrotnie przemieszaj. W głębokim oleju: Porcję zamrożonych kartofli wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Na patelni: Na patelni mocno rozgrzej cienką warstwę oleju i rozłóż na płasko porcję zamrożonych kartofli. Smaż około 8-12 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru, od czasu do czasu je obracając. Przygotowane kartofle posyp według uznania przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6 °C: 1 tydzień - w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18 °C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z tyłu opakowania.
1. W piekarniku:
Porcję zamrożonych kartofli rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piecz 15-20 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia kartofle kilkakrotnie przemieszaj.
2. W głębokim oleju:
Porcję zamrożonych kartofli wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
3. Na patelni:
Na patelni mocno rozgrzej cienką warstwę oleju i rozłóż na płasko porcję zamrożonych kartofli. Smaż około 8-12 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru, od czasu do czasu je obracając.
Znak przekreślonego kłosa - PL-097-008 Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Tarta francuska z kartoflami, boczkiem i śmietaną Na gotowy spód z ciasta francuskiego połóż boczek, upieczone kartofle i całość zapiecz z gęstym sosem śmietanowym. Kartofle ze skórką i bawarski dip z camemberta Ukręć pastę z camemberta, podsmażonej cebuli, słodkiej papryki oraz kminku i podaj w towarzystwie rumianych kartofli. Kolejny pomysł? Z majonezu, odrobiny pikantnego sosu typu sriracha i soku z cytryny wymieszaj sos do zanurzania w nim gorących kartofli grubo ciosanych!
Proste Historie
Marka | Proste Historie |
Znak przekreślonego kłosa
Wstęga Möbiusa
Dlaczego zostawiliśmy skórkę? Odpowiedź jest krótka: bo kryje w sobie wiele dobrego! A delikatny miąższ kartofli, chrupiąca skórka i aromatyczne przyprawy to połączenie, któremu trudno się oprzeć... Proste połączenia są najsmaczniejsze.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Wspieramy akcję Nie jem palmowego chronię orangutany fb.com/niejempalmowego
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.