Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Lubisz makaron ryżowy? Czas na 5mm! Makaron z ryżu to nie tylko cienkie nitki. Wypróbuj szerokie wstążki. Równie łatwe w przygotowaniu. W 100% naturalne. Zawierają mąkę ryżową, wodę i sól. I nic więcej. To doskonały produkt do dań kuchni tajskiej, np. słynnego pad thai. Ale sprawdzi się równie doskonale w zupach lub jako dodatek do mięs. Polecamy!
5 mm szerokość wstążki
naturalnie bezglutenowy
kuchnia tajska
mąka ryżowa 89 %
skrobia z tapioki
sól
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Wietnam |
Typ | Torebka |
Waga brutto 218
g
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 5-6 minut. Odsącz i przepłucz w zimnej wodzie.
Najlepiej spożyć przed, numer partii: poniżej na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pad Thai z kurczakiem Składniki - 1 opakowanie makaronu ryżowego 5 mm - 6 łyżek pasty Pad Thai House of Asia - 3 łyżki oleju - 3 ząbki czosnku - 150 g piersi z kurczaka - 150 g kiełków fasoli mung - 2 jajka - ½ pęczka dymki - pokruszone orzeszki ziemne - limonka Przygotowanie 1. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekany czosnek, dodaj kurczaka i smaż 2 minuty. 3. Dodaj makaron i pastę Pad Thai. Smaż mieszając przez minutę. 4. Odsuń składniki na jedna stronę patelni a na drugą wbij dwa jajka i usmaż je lekko mieszając. 5. Dodaj kiełki fasoli mung oraz posiekaną dymkę i energicznie wymieszaj wszystko. Serwuj z limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl