Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych. Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym Celiko to doskonały produkt dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Można użyć ją do ciast, deserów i koktajli. Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1% (maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1430 | 200.2 |
Wartość energetyczna (kcal) | 309 | 43.26 |
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | 1.5 | 0.21 |
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | 76 | 10.64 |
Błonnik (g) | ||
Sól (g) | 0.22 | 0.031 |
Zawartość opakowania wyspać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3 - 4 łyżki). Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody ok. 400 ml.