WINIARY
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Galaretki Dr. Oetker to szybki pomysł na lekki, zdrowy deser. Podawane z owocami uraczą podniebienie i zawirują kolorami na stole. Pyszny deser na wyciągnięcie ręki.
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,25 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Galaretka o smaku cytrynowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,25 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (bez cukru) bezglutenowa
Galaretka o smaku cytrynowym
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,75 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Najniższa cena: 1,55 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Śmietan-fix
Najniższa cena: 1,25 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,59 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa
Najniższa cena: 4,49 zł
Mleczny ryż z jabłkami i cynamonem
Najniższa cena: 2,49 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku malinowym
Budyń o smaku śmietankowym
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Więcej przepisów na oetker.pl
Przepis na: Cytrynową piankę z czekoladą Składniki: Masa sernikowa: - 600 ml wody - 2 Opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera - 65-70 g Biszkoptów - 500 ml Schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. Polewa: - 100 g Czekolady mlecznej - 50 ml Śmietanki min. 30 % tł. Sposób przygotowania: Masa sernikowa: Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny. Polewa: Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów