Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żurek domowy Rolnik to naturalny żurek w postaci płynnej przygotowywany z zakwasu żytniego. Stanowi bazę doskonałej zupy, znanej i cenionej w Polsce od wielu pokoleń. Produkt sprzedawany jest w wygodnym opakowaniu: słoiku.
Żurek Rolnik powstaje w sposób całkowicie naturalny. Wyróżnia go kwaskowaty smak będący skutkiem procesów fermentacyjnych zachodzących w zakwasie. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków smakowych. Pozwala na przygotowanie pysznego i rozgrzewającego dania obiadowego.
Domowy żurek Rolnik – szybki sposób na obiad:
woda
mąka żytnia (zawiera gluten)
sól
przyprawy
Wymiar liczbowy 340
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Słoik |
Waga brutto 545
g
polski
inne
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania 370 ml
Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru) Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
Rolnik
Marka | Rolnik |
Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna
ul. Przelotowa 7 43-190 Mikołów
Wyprodukowano dla: Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna ul. Przelotowa 7 43-190 Mikołów
Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna ul. Przelotowa 7 43-190 Mikołów www.rolnik.pl
www.rolnik.pl