BRACIA ZAWADZCY
Żurek staropolski z beki domowy
Najniższa cena: 2,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żurek domowy Rolnik to naturalny żurek w postaci płynnej przygotowywany z zakwasu żytniego. Stanowi bazę doskonałej zupy, znanej i cenionej w Polsce od wielu pokoleń. Produkt sprzedawany jest w wygodnym opakowaniu: słoiku.
Żurek Rolnik powstaje w sposób całkowicie naturalny. Wyróżnia go kwaskowaty smak będący skutkiem procesów fermentacyjnych zachodzących w zakwasie. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków smakowych. Pozwala na przygotowanie pysznego i rozgrzewającego dania obiadowego.
Domowy żurek Rolnik – szybki sposób na obiad:
Żurek staropolski z beki domowy
Najniższa cena: 2,99 zł
Żurek z kiełbasą wieprzową
Najniższa cena: 5,79 zł
Żurek (na naturalnym zakwasie)
Najniższa cena: 6,99 zł
0% taniej
Żurek tradycyjny
Najniższa cena: 2,49 zł
Żurek z białą kiełbasą chrzanem i podgrzybkami
Najniższa cena: 33,79 zł
Pomidory suszone w oleju
Najniższa cena: 8,79 zł
Pomidory suszone w oleju (paski)
Najniższa cena: 9,99 zł
Passata - przecier pomidorowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Przecier z ogórków kwaszonych
Najniższa cena: 2,75 zł
Chrzan tarty
Najniższa cena: 3,49 zł
Barszczyk czerwony (koncentrat)
Najniższa cena: 4,25 zł
Kukurydza konserwowa (super słodka)
Fasola czerwona
Fasola czarna
Koncentrat pomidorowy 30%
Groszek konserwowy
Cieciorka konserwowa
Ogórki kwaszone
Ogórki konserwowe
Ogórki wyborowe
Ćwikła z chrzanem
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
ul. Przelotowa 7 43-190 Mikołów
Pojemność opakowania 370 ml
Wyprodukowano dla: Firma Handlowa Rolnik Sp. Jawna ul. Przelotowa 7 43-190 Mikołów
Rolnik
Marka | Rolnik |
Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru) Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00