PRYMAT
Curry
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Curry Kamis to kompozycja aromatycznych przypraw o charakterystycznym, bardzo wyrazistym smaku. Przyprawa popularna na całym świecie, podstawowy składnik potraw wywodzących się z kuchni azjatyckiej. Idealna w połączeniu z mięsem, ryżem i warzywami.
Curry jest jedną ze zdrowszych przypraw. Zawiera kurkuminę, która ma szereg korzystnych dla zdrowia właściwości, m.in.: wspomaga walkę z nowotworami, łagodzi dolegliwości trawienne, przyśpiesza metabolizm, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi i działa przeciwzapalnie
Curry podstawą dań kuchni azjatyckiej – propozycje:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Curry
Curry - mieszanka przypraw
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 1,85 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 1,85 zł
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 5,49 zł
Goździki całe (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,79 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Ketchup łagodny
Najniższa cena: 8,75 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Posypka bomba umami
Posypka bajglowa do wszystkiego
Posypka wędzone chrupnięcie
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda stołowa (łagodna)
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do kebab shoarma
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Curry z dyni z ciecierzycą Przygotowanie 15 min Gotowanie 35 min Porcje 4 Składniki: 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 2 łyżki oleju 500 g oczyszczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 1 czerwona papryka pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki curry Kamis 200 ml wody 1 puszka mleka kokosowego ok. 400 ml 250 g ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g świeżego szpinaku 1. Cebulę podsmaż w rondelku na oleju na złoty kolor, dodaj dynię, czerwoną paprykę i curry, wszystko razem smaż ok. 3 min. podlej wodą. 2. Wlej mleko kokosowe, dodaj ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min. 3. Na koniec dodaj szpinak. 4. Przed podaniem możesz dodać ½ łyżeczki chili i skropić sokiem z cytryny, podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów